Ongepland

Na enkele verjaardagen begin januari, maken we op 20 januari een heerlijke wandeling van Winkel naar Kolhorn. Het weer is goed en het gezelschap van Patricia en Collin nog beter.

In Kolhorn eten we een hapje bij restaurant ’t Anker. Het smaakt ons allemaal lekker. Bij het verlaten van het restaurant, zien we dat we teveel hebben betaald. Dit wordt zonder problemen opgelost. We beginnen aan de terugweg en vlakbij ons eindpunt Winkel, verzwikt Marco zijn rechter enkel. Hij strompelt verder en gaat thuis met zijn been omhoog.

Langzamerhand gaat het weer wat beter met zijn enkel. Er worden houtsnippers in de tuin verspreid, Cannonau wijn vanuit Jerzu Sardinië geïmporteerd, het allerlekkerste zuurdesembrood gebakken en kozijnen schoon gemaakt.

Op 30 januari valt Janny met de fiets en breekt haar rechterschouder. Ze wordt met de ambulance naar de eerste hulp gebracht. Pas op 15 februari wordt ze geopereerd en na één nacht opname weer naar huis.

Van alle kanten wordt ze verwend. Dat mag ook wel, want het is een pijnlijke en langdurige kwestie. Onze vlucht met Transavia van Amsterdam naar Olbia kan op 5 maart niet doorgaan. De bedoeling was om samen met de “Triskelvolgers” Sardinië verder te verkennen.

Op 12 maart vliegen Edith, Eric, Cytha en Pim naar Olbia. Bij aankomst overnachten ze daar om de volgende dag per trein naar Cagliari te reizen. Daar gaan ze al snel met de huisbaas op de koffie. Op weg naar Triskel zien ze ook de heerlijke ijssalon Peter Pan. Op de boot wordt een drukkertje gerepareerd, batterijen gecontroleerd, elastieken dakluikhoezen aangetrokken, lijnen nagekeken; kortom de boot wordt goed nagekeken. Op 16 maart gaan ze de auto halen om op pad te gaan. Wij genieten thuis volop met ze mee.

Op 17 april verstuikt Marco zijn linker enkel door een potje voetbal met de kleinkinderen. Gelukkig heb ik goeie benen en Marco goeie armen. We redden het dus wel met z’n tweetjes.

Na een bezoek aan Haarlem op 3 mei, rijden we via Spaarndam terug naar huis. Het geeft een goed gevoel om even op het water te zijn. Met het pondje over het Noordzeekanaal is altijd een leuke beleving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.