Rondtoeren op Sardinië

Franco houdt zich aan zijn woord en stippelt een autoroute op Sardinië voor ons uit. Hij adviseert ons over eet- en slaapgelegenheden. Hij leent ons eveneens zijn routekaart.

Op de dag voor ons vertrek komt hij nog even langs met een traktatie voor ons. Het is een immens grote schaal met dolce. “Voor onderweg” zegt t’ie. Hij legt ons uit wat het allemaal is en we proeven er natuurlijk vast enkele. Op 15 oktober gaan we met de trein naar vliegveld Elmas, waar we de huurauto ophalen. We controleren alles goed en rijden eerst naar de boot om onze spullen op te halen. Vervolgens gaan we over de oude weg SS125 via Burcei en Castiadas naar Villasimius.

Daarna nemen we de kustweg terug naar de boot. Het is voor vandaag handiger om daar te overnachten. De volgende dag rijden we via Muravera naar Jerzu.

Hier verblijven we in Hotel da Concetta, wandelen rond en bezoeken de Cantina Antichi Poderi. We krijgen een rondleiding en kopen natuurlijk de Sardeense wijn Cannonau. We kiezen diverse wijnen uit, maar kunnen de 5 liter flessen en dozen niet meenemen. De volgende dag halen we deze met de auto op en kunnen het niet laten om ook nog even onze waterfles vol te laten tanken.

We rijden naar Ulassai. De natuur is hier prachtig. Er wordt veel geklommen in het rotsgebied. Er is ook een andere kant aan de natuur zoals op onderstaande foto.

De rode katjes hebben in ieder geval te eten. Het weer is niet al te goed en we besluiten naar de kust te rijden. We slapen in Hotel Vecchia Marina in Arbatax gemeente Tortoli. Nu we hier toch zijn bekijken we de Rocce Rosse.

De volgende dag doen we een nieuwe poging om de bergen in te gaan, maar belanden helemaal in de mist. We drinken ergens koffie om te bezien of de mist mogelijk optrekt, maar niets van dat al. Zo slapen we nog een nachtje in hetzelfde hotel.

Op 18 oktober vervolgen we onze weg. We zien de mooiste muurschilderingen in Villagrande Strisaili. Er moet echter een keuze gemaakt worden. Het zijn er zoveel.

Daarnaast zijn er allerlei bijzondere momenten te beleven….

Vrijdag 19 oktober gaan we via Lago Govossai naar Fonni. Ook daar zijn heel veel muurschilderingen te bewonderen.

We wandelen naar Nuraghe Dronnoro in de buurt van Fonni. Naar schatting zijn er 7000 van deze torens op Sardinië. Ze werden in de bronstijd gebouwd. Tevens is te zien, dat de herfst zijn intrede heeft gedaan.

We rijden verder naar Ollolai waar zich de televisieserie “Het Italiaanse dorp” afspeelde. We eten en slapen in Ristorante Sardegna di Laconi.

De volgende dag wandelen we naar het Parco Aymerich en bekijken het Castello Medioevale. We vervolgen onze weg richting Oristano.

Vanuit Oristano rijden we naar Cabras om daar rond te kijken. Ons weekje toeren op Sardinië zit er bijna op.

Maandag 22 oktober brengen we de auto terug naar Elmas Aeroporto en nemen de trein naar Cagliari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.