Terug naar Carloforte

Na 12 dagen verblijf in Marinatour Carloforte vertrekken we 0p 10 augustus 2018 naar Calasetta om daar te ankeren. Het ligt in het noorden van het schiereiland Sant’Antioco en de afstand is maar 5 nm. In eerste instantie werkt de afstandsbediening van de ankerlier niet, maar bij de tweede poging wel. We ankeren op 3 meter diepte in (volgens de pilot) goeie ankergrond. De windverwachting is niet meer dan 7 kn en zou afnemen, maar neemt alleen maar toe. Om 22.00 uur bemerken we dat het anker krabt en willen we het ophalen. Opnieuw werkt de afstandbediening van de ankerlier niet en  Marco haalt het handmatig op met de hendel. Na een half uur komt het boven en kiezen we ervoor om terug naar Carloforte te varen. Dit is ons bekend en we hopen aan de kademuur te kunnen liggen.

Ondergaande zon ankerplek Calasetta en de haven van Carloforte

De kademuur is helemaal leeg en om 00.15 uur meren we aan. Er staat een man op de kade, die een lijn van ons aanpakt. Hij vertelt een zeeman te zijn en dat zeemannen elkaar helpen. Het voelt als een warm welkom. De volgende ochtend hebben de marinero’s ons al zien liggen en helpen ons opnieuw de haven in.

Marco probeert het probleem met de afstandsbediening van de ankerlier op te lossen. Hij heeft daarbij alle hulp gekregen van onze redder in nood Huib en overig advies van Martin. Op maandagochtend 13 augustus roept hij verheugd Janny erbij: “Hij doet het weer, kom je kijken”? Janny kijkt maar …… “Net deed t’ie het en nu niet meer. Ik weet niet meer wat te doen”. Vervolgens komt Carlo en zegt: “Nessun problema”. Hij komt met een nieuwe afstandsbediening en monteert hiervoor een nieuwe plug. Ankerprobleem opgelost!

In Italië schijnt niet altijd de zon. De één zoekt bescherming tegen de regen onder een tas en de ander probeert een kleedje.

De inwendige mens wordt ook niet overgeslagen. We eten heerlijke verse pasta van Luxoro en vinden lekkere kaas bij de Conad.

De marinero’s van Marinatour zijn zeer behulpvaardig. Ze begeleiden boten in en uit hun mooringplek. Omdat wij er wat langer liggen, maken we af en toe een praatje met elkaar. Voor buitenlanders is deze haven voornamelijk een doorgangshaven, hoewel er enkelen zijn die er een jaarplaats hebben. Voor ons wordt het tijd om te vertrekken. De weerberichten zien er goed uit. Het afrekenen valt echter tegen: vrijdag 10 augustus betalen we nog € 45 per nacht en een week later is dit € 75, maar betalen uiteindelijk € 62 per nacht.

2 gedachten aan “Terug naar Carloforte”

  1. Hoi Janny en Marco, we hebben jullie deze zomer inderdaad nét gemist, wij hangen nu rond op de Balearen en gaan begin okt weer in Valencia liggen om van daar naar huis te vliegen, volgend jaar zien we wel weer.
    Heel veel plezier op jullie tochten,
    Arina en Wiger

    1. Leuk om een reactie van jullie te krijgen. Geniet nog even van de Balearen voordat jullie weer naar huis vliegen. Dat gaat trouwens wel lekker makkelijk vanuit Valencia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.