Vijf weken Cartagena

We arriveren in de avondschemering van 11 januari in Cartagena. Marco vult de watertank en sluit de elektriciteit aan. Janny ruimt meegebrachte spullen op. Het ruikt goed in de boot, maar dat is de volgende dag wel anders. We kunnen eerst niet vinden waar het vandaan komt, maar het blijkt één van de accu’s te zijn. Met goed advies van vrienden koppelen we deze drie geschakelde accu’s af. Op maandag 15 januari bestellen we via internet twee gelaccu’s.

Het weer is goed en er wordt volop gezeild.

Naast de kapotte accu heeft de waterpomp kuren en de waterleiding van de voetpomp lekt. Ook moeten er hoezen voor de dekluiken en lieren komen. Er wordt dus volop gewerkt in de boot.

Alan, Marco en Janny

We komen nauwelijks buiten, maar lunchen soms even aan dek. Donderdagochtend 18 januari om 07.15 uur worden we opgeschrikt door een ontzettend harde knal; veroorzaakt door de afgekoppelde kapotte accu. Samen met een marinero tilt Marco de hete accu op de steiger; zo die is van de boot af. De nieuwe accu’s laten lang op zich wachten en worden uiteindelijk op 29 januari geïnstalleerd door Pedro. De problemen zijn echter nog niet voorbij en er volgt een grote ontdekkingstocht door de boot om de oorzaak te achterhalen. De waterkoker blijkt de boosdoener.

Af en toe worden er inkopen gedaan in de mercado, panaderia, supermercado, bricolage en mercería. De uitverkoop mijden we liever; wat een puinhoop in de winkels.

We hebben hard gewerkt en besluiten een dagje naar Murcia te gaan.

en nemen een leuke route terug

In Cartagena is altijd wat te doen. Er zijn muziekoptredens en

de carnavalsactiviteiten zijn begonnen

We vieren dit alles in goed gezelschap

Sue & Ed, Susanne en Alan.

Op dinsdag 13 februari vertrekken we in het begin van de middag richting huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.