Naar Madrid

Op maandag 23 oktober vertrekken we met onze buren Sue & Ed voor vier dagen naar Madrid. Na een treinreis van ongeveer viereneenhalf uur, lopen we vanaf het station Atocha naar onze verblijfplaats Hostal Gonzalo. Na inschrijving begint onze verkenning van Madrid.

Op plaza Puerta del Sol staat El Oso y El Madroño (de beer en de meiboom); dit symbool vind je overal terug in de stad. We kijken verlekkerd naar de hammen, maar eten churros bij Chocolatería San Ginés (sinds 1894); dat is machtig. Daarna wandelen we verder; een beetje beweging is wel nodig.

We wandelen, lezen kaart, verzorgen ons natje en droogje regelmatig en staan soms in de rij.

We genieten van de Koninklijke Botanische tuin en het Parque del Buen Retiro. In het park ligt ook het Palacios Cristal.

De politie te paard heeft problemen met het uitladen van deze edele dieren; de laadklep kan niet naar beneden vanwege de lantaarnpaal. Tja, dan toch maar even een stukje naar voren rijden. Van de fiets aan de paal is ook niet veel meer over en een auto parkeren kan eveneens lastig zijn. Vervolgens nog een idee voor het schilderen van je garagedeur.

De straatnaamborden zien er mooi uit; ze zijn niet alleen aan de muur maar ook op de straat.

De dag van onze terugreis benutten we ook nog helemaal. We bezoeken het Palacios Real (koninklijk paleis), lunchen het menu del dia, bekijken de wijk La Latina, drinken daar vervolgens nog wat en kopen eten en drinken voor de terugreis. De trein heeft een flinke vertraging en zodoende komen we pas om 01.30 uur aan in Cartagena.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.