Van Valencia naar Cartagena

We vertrekken op 11 september 2017 met een warme jas aan van Amsterdam Schiphol naar Valencia Airport. Daar aangekomen valt er een warme deken over ons heen; wat een verschil in temperatuur. We nemen de metro naar de haven. Bij de boot aangekomen kunnen we er niet op; onze loopplank blijkt onvindbaar?! Gelukkig mogen we er even eentje lenen. Op de boot treffen we ‘de vergeten perzik’ en verbazen ons erover hoe deze er naar twee maanden nog uitziet. Pfffttt dat kan niet gezond zijn. We genieten nog even van Valencia, maar maken ook plannen om weg te gaan. Echter moeten er eerst flink wat kokkels worden verwijderd.

Zaterdag 23 september varen we naar Altea. Het is de eerste keer, dat we met z’n tweeën in het donker gaan aanleggen; wel krijgen we hulp van een marinero. We vallen hier met onze neus in de boter. De Fiestas de Moros y Cristianos zijn begonnen. Dit verhaalt over de strijd van de Christenen tegen de Moren.

Intocht van de Moren op 25 september 2017 in Altea

Op woensdag 27 september varen we naar Marina Miramar in Santa Pola. We zijn hier voor de tweede keer , maar er valt nog genoeg nieuws in deze omgeving te ontdekken.

Vrijdag bezoeken we opnieuw Alicante met de bus.

Zondag 1 november varen we naar Puerto Yacht Cartagena en blijven hier voor de winter. We genieten van alle mensen om ons heen en van de omgeving. Vanaf Triskel is dit ons uitzicht; tenminste wanneer er geen cruiseschip is. We bezoeken samen met onze buren Sue & Ed het Casino de Cartagena. Ook schrijven we ons in voor Spaanse les bij het centrum voor volwassenonderwijs; we staan daar op de wachtlijst omdat de lessen vol zitten.

We houden het hier wel een poosje vol met tapasavonden, happy hours en bbq’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.