Naar Cartagena

Zondag 14 mei vertrekken we om 10.30 uur uit Almerimar, nadat de Poniente (westenwind) weer tot rust is gekomen. Volgens de verwachting begint morgenmiddag de Levante (oostenwind) flink te blazen. Mooie tijd om te gaan. Om 12.00 uur belt Emiel vanwege moederdag en evenlater Matthijs.

Alboranzee

Om 16.20 uur ronden we Cabo de Gata. Ondertussen feliciteren we ons jarige kleinkind Tamara en overige gezinsleden via Facetime. ook met Wendy hebben we contact via Facetime. We hebben een redelijke verbinding zo op zee. Als moederdagcadeautje zie ik tweemaal een school jagende dolfijnen.

We varen de nacht in en zien de maan opkomen. Hij schijnt ons aardig bij en dat vinden we wel prettig.

Om 08.45 uur liggen we aan de mooringlijn van Real Club de Regatta’s Cartagena en hebben vrij uitzicht voor ons.

Cartagena

We wandelen door de stad, fietsen/lopen de heuvel Galeras op en genieten van de museumnacht.

We bezoeken als eerste het museum Esplanade Arqua. Vervolgens lopen we naar het Museo Naval, waar in de Sala Isaac Peral het Cuarteto de Cuerda Mastia speelt. Dan willen we salsa en bachata dansen op het Plaza del Rey, maar worden afgeschrikt door het hoge niveau van de deelnemers van de dansschool. Wel leuk om even te kijken, maar we missen daar het Caribische sfeertje. Op weg naar een volgend museum worden we gepakt door de ritmes van de percussieband Koniré D’Akokan. Voor het Palacio Consistorial staat een enorm lange rij. We sluiten aan; dit moet toch wel de moeite waard zijn? Na ruim een uur mogen we naar binnen. Eerst maakt iedereen een foto en vervolgens leidt een gids ons rond. Op de terugweg kijken we naar de prachtige architectuur van de Iglesia de Santo Domingo in de Capilla de Nuestro Padre Jesús Nazareno. Om 02.30 uur kijken we vanaf de boot naar het afsluitend vuurwerk; het is de beste plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.