Vertrek Estepona naar Almerimar

Het is zaterdag 6 mei en het havenkantoor opent om 10.00 uur. We vertrekken om 10.30 uur richting Almerimar; zo’n 123 nm. We weten niet of we in één keer gaan of een tussenstop doen. We zien wel hoe het gaat en verlaten de haven.

We zeilen zoveel als mogelijk en zetten de motor pas bij als de snelheid 2 knopen wordt. Het grootzeil komt er gelukkig helemaal uit. Na een uurtje zien we dolfijnen. Ze zijn druk met jagen en moeilijk te fotograferen. De kustlijn is prachtig.

We hebben genoeg mogelijkheden om een haven binnen te varen, maar we besluiten door te varen. Marco neemt zijn rust en Janny probeert de zonsondergang vast te leggen.

Zonsondergang 6 mei 2017 Middellandse Zee

En na de zonsondergang volgt de zonsopgang. We zeilen niet meer want er staat nauwelijks wind.

Om 09.00 uur leggen we aan bij de meldkade van Puerto Almerimar.

We voelen ons te actief om te gaan slapen en verkennen alvast de omgeving. Daar lopen we de bemanning van de Jonas en Aveline tegen het lijf. We drinken koffie op de Jonas en om 17.00 uur is het borreltijd op de Triskel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.