Naar La Línea de la Concepción.

Na schoon schip gemaakt te hebben, vertrekken we dinsdag 25 april om 08.00 uur uit Cadiz naar La Linea in Spanje om Gibraltar te bezoeken. Sirpa en Erkki zijn al weg, maar na enige tijd kunnen we foto’s maken van Senora De Mar. Via de marifoon hebben we even contact met elkaar om te horen hoe het gaat. Zij zijn van plan om voor de nacht bij Tarifa te ankeren; wij gaan door naar La Linea.

La Lines de la Conception; Spanje

Voor Tarifa is de zee zeer onrustig en zien we allemaal draaikolken; best eng! We zeilen maar hebben de motor erbij. In de verte zien we Gibraltar.

In de baai van Gibraltar is het druk met containerschepen, tankers, ferry’s en cruiseschepen. We worden opgeroepen door een tanker; deze licht z’n anker om te gaan varen. Ons wordt gevraagd om achterlangs te varen, maar we zien nergens een schip met deze naam. Waar moeten we achterlangs? Stern is toch wel de kont? Hoogstwaarschijnlijk gaan we voorlangs en is de tanker heel dichtbij, waardoor we z’n naam niet zien. Maar achter het eerstvolgende schip langs is 400 meter om en we hebben al wind tegen.

We naderen Marina Alcaidesa en weten nog niet zeker of we willen ankeren. Er staat namelijk best wel wat wind. Toch maar fenders uit, lijnen klaar en de haven in. Ppt, de wind is hier niet minder en we besluiten voor anker te gaan; er ligt al één Frans zeilbootje.

La Linea de la Conception.

De volgende ochtend zien we dat er nog een zeilbootje bij is gekomen. We bellen de haven voor een plek om vervolgens ons anker op te halen en er naartoe te gaan. Opeens horen we Erkki door de VHF om een plek vragen en zien we Senora De Mar aankomen; zo klein is dat zeilbootje echter niet. Ze waren om 21.00 uur de vorige avond weggestuurd bij Tarifa; ze mochten daar niet ankeren omdat het natuurgebied is.

Marina Alcaidesa

We liggen en even later ligt Senora De Mar naast ons.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.