Belevenissen in Cadiz

We verkennen Cadiz al wandelend en met de fiets. Het is een levendige stad en er valt hier veel te zien. Het is wel even wennen aan de Spaanse cultuur. De meeste winkels sluiten van 13.00 uur tot 17.00 uur; er wordt laat in de avond gegeten en er wordt nauwelijks Engels gesproken.

Cadiz

Hier is het allemaal nog zonnig. Bij Playa de la Victoria wordt  gezwommen en  in de stad hangt de was op het balkon. Op de parkeerplaats aan de boulevard, vlakbij de marina, staat troosteloos een uitgebrande auto.

Dinsdagavond 18 april begint het te waaien. De wind neemt toe maar onze nachtrust neemt af. Donderdagnacht om 03.30 uur staat er 55 kn. wind. De krant van 21 april meldt veel schade door de wind van 115 km per uur. Onze Spaanse vlag ziet er niet goed meer uit en Triskel zit vol zand, zout en vettigheid. Tot bovenin de mast ziet het rood en ook van binnen is het vies.

Orkaan 19 en 20 april

We gaan erop uit naar de Mercado. Zittend op een kruk eten we daar een garnalentortilla, vissalade en aardbeien.

Een foto van Juan Carrero Peluquero (de kapper waar Janny’s haar is geknipt) willen we jullie niet onthouden; zo bijzonder zie je het niet zo vaak.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.