Naar de werf

Voordat we naar de werf gaan, worden de brandstoffilters en impeller vernieuwd. Bij het fijnfilter komen we tot een onaangename verrassing: de onderhoudsmonteur heeft bij de vorige servicebeurt de waterscheider afgesneden en vastgelijmd. Hierdoor sluit het nieuwe filter niet aan en loopt er allemaal diesel de bilge in. Rum Johnson van Tecno Nautica verhelpt het probleem door een nieuwe waterscheider te bestellen en op het filter aan te brengen.

motorbeurt
Jan (Jonas) en Marco druk met de motor in de weer.

Op maandag 27 maart vertrekken we samen met Ross (Arcarius) en Erkki (Senora De Mar) naar de werf.

Ross, Erkki en Marco
Triskel in de travellift
Vervoer Triskel

Slick Hull repareert schade gelcoat en werkt coppercoat bij. Ook helpt Vasile van Slick Hull de bladen van de boeg- en klapschroef te verwijderen. Die van de boegschroef zitten erg vast, maar met een tikje van de hamer komen ze los. Van de klapschroef zijn de profielen in de borgbouten uitgesleten, waardoor de hex-sleutel niet werkt. Met behulp van een TX-bit lukt dit gelukkig. Nu nog nieuwe borgbouten zien te verkrijgen.

Vasile adviseert ons om zoutzuur 33% voor de aangroei op de schroefbladen te gebruiken en daarna goed na te spoelen met water. Dit werkt prima.

Verder schuren we, poetsen we en vullen met Sikaflex de rand tussen hout en gelcoat.

coppercoat opschuren

We slapen vijf nachten in Studio 17; een appartementje voorzien van kookgelegenheid. Het is heerlijk om het werk op de werf even de rug toe te keren. We gebruiken de pannen echter niet elke dag, maar eten gezellig samen met Lisa & Ross.

Restaurante Girassol

Onderweg op de fiets zien we prachtige mimosa.

Mimosa in bloei
Mimosa in bloei

Het werk op de werf duurt langer dan de verwachte vijf dagen. De reparatie gelcoat en de coppercoat vragen meer droogtijd. Ook worden er drie nieuwe borgbouten voor de klapschroef gemaakt.

We boeken voor vier nachten een appartement in Plaza Real bij Trivago en betalen hiervoor aanbieder Elvoline , maar krijgen geen bevestiging. Na acht uur schrijven ze in hun mail, dat de kamer niet beschikbaar is. Op de website wordt deze echter nog steeds aangeboden. Gelukkig krijgen we ons geld terug, maar doen geen zaken meer met Elvoline.

We besluiten het een nacht op de boot te proberen. Dit bevalt goed; lekker weer tussen onze eigen spulletjes. Het blijkt niet erg om midden in de nacht de ladder af te dalen voor het toilet. Het lijkt op kamperen en zodoende slapen we vier nachten op de boot.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.