Acht dagen Cartagena

Vandaag is het 11 februari en onze eerste dag in Cartagena. Omdat we vannacht zijn aangekomen, hebben we een beetje een lummeldagje. Er moeten wel enkele boodschappen worden gedaan, maar dat is niet erg. Het weer is goed en wat beweging kan zeker geen kwaad.

Donderdag 13 februari arriveren Wendy en Taliya bij ons in de haven. Zo gezellig dat ze er weer zijn!

Vrijdagavond gaan we kijken bij het openingsdefilé van het carnaval. Ze doen allemaal hun best met mooie kostuums en dansjes.

De volgende ochtend is het goed weer om het nieuwe zeil in de mast te doen. Gelukkig helpt Wendy ons er bij. Het zeil is nog zo mooi wit, maar al gauw komen er zwarte vlekken op door het rubber van het teakdek. Deze gaan er jammer genoeg niet allemaal af. Dat wordt een nieuwe klus op de lijst: het teakdek opnieuw rubberen.

‘s-Middags gaan we naar de Mercado Santa Florentina. Eerst kopen we olijven en augurkjes. Taliya krijgt een eigen zakje met olijven van de verkoopster. Daarna gaan we naar de kraam van de vis. Het is altijd een leuk gezicht hoe ze de vissenkoppen neerzetten. Vooral de zwaardvis is indrukwekkend.

Op de terugweg naar de boot besluipt Taliya de parkieten op het grasveld en Wendy probeert dit op beeld vast te leggen.

Aan het eind van de zondagmiddag ziet de lucht er dreigend uit. Ook zien we een bijzondere wolk. Deze witte wolk hangt over de berg die nu niet zichtbaar is; tussen de andere twee bergen.

Dinsdagavond lopen we nog even de stad in voor het carnaval. We zijn snel klaar, want maar twee dansgroepjes vertonen hun kunsten. We genieten daarna van een chocolate caliente met wat lekkers erbij. Morgen vertrekken wij met de auto naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.