Via Ibiza naar Spanje

Op maandag 23 september vertrekken we om 08.00 uur naar Ibiza.

We komen om 18.30 uur aan bij Santa Eulalia del Rio. We besluiten om in deze baai te gaan ankeren. We besparen hiermee in ieder geval € 76,00.

We liggen hier redelijk rustig en genieten van de zonsondergang.

Na een goeie nachtrust vertrekken we om 10.45 uur naar de baai van de hoofdstad Ibiza. We zeilen in het begin erg rustig. Daarna moeten we steken en schieten we nauwelijks op. Halverwege gaan we op de motor verder.

We naderen de baai van Ibizastad met daarbinnen diverse havens. Janny heeft gisteren gebeld voor een plaats en dat zou geen probleem zijn. Aangekomen in de baai varen we eerst een rondje ter oriëntatie.

Vervolgens roepen we de geplande haven aan, er wordt geantwoord en ze gaat kijken voor een plaats. Vervolgens horen we niets meer, zodat we het nog eens proberen. We mogen naar binnen en Janny plaatst alle fenders. Vervolgens zegt een marinero, dat we weer moeten vertrekken. In andere havens zien we genoeg plek, maar we kunnen nergens terecht. Sommigen reageren helemaal niet. Dan maar voor anker in Cala Talamanca. Morgen op weg naar Altea in Spanje.

We vertrekken om 07.00 uur; het wordt net licht. Er wordt geadviseerd om de doorgang tussen Ibiza en Formentera bij daglicht te bevaren. We zeilen met een snelheid van zo’n 7.5 knoop tussen de eilanden door. Opeens geeft de dieptemeter 1 meter 50 aan; we schrikken ons rot. Waarschijnlijk is het een school vissen. Evenlater is het weer goed. De zee is erg onrustig; swell en windgolven komen uit verschillende richtingen. Altea is niet te bevaren en we besluiten de nacht door te varen naar Cartagena. We krijgen een kleine medepassagier op de reling. Bij het ochtendgloren vertrekt t’ie weer en laat als dank poep op het dek achter. Om 09.15 uur liggen we aan de C steiger nr.13 in Yacht Port Cartegena. Lisa & Ross verwelkomen ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.