Golf van Biskaje

We beraden ons of we verder gaan en hoe? We besluiten het aanbod van Huib, om als zeer ervaren zeezeiler met ons mee te varen, aan te nemen. We hopen, dat hij in de gelegenheid is en bellen hem. Hij kan en arriveert maandagmiddag 8 augustus. We willen de volgende ochtend naar Camaret sur Mer in Frankrijk vertrekken om daar nog een keer naar de weersverwachting te kijken.

Op 9 augustus vertrekken we, net voor het licht wordt, richting Camaret sur Mer; zoveel mogelijk met de stroom mee. Ook de Bengt vertrekt, maar zij varen rechtstreeks naar A Coruna in Spanje.

Aan het eind van de middag wordt via de VHF windkracht 6 voorspeld. We besluiten om een stuk terug te varen en in Portland te overnachten.

Op 10 augustus vertrekken we opnieuw naar Camaret sur Mer.

’s Middag begeleidt een groep kleine dolfijnen ons een stuk; prachtig!

Dolfijnen
Dolfijnen

De nacht verloopt goed. We lopen om de 2 uur wacht en Marco slaapt aan de hoge kant , echter zonder slingerzeil. Hij komt tot de ontdekking, dat je kont richting hoge kant moet wijzen om niet van de bank te vallen; dat krijg je met zware billen!

We zijn sneller dan verwacht op onze bestemming en liggen in een leuk haventje.

Camaret sur Mer
Camaret sur Mer

Op 12 augustus vertrekken we om 10.00 uur naar A Coruna. De verwachting is, dat we de eerste dag op de motor moeten; heel misschien een halve dag. Na de dag volgt de nacht; er wordt gepoogd te zeilen met behulp van de boom, maar de snelheid valt te veel terug.

Spinnakerboom
Een boom opzetten.

We spotten 2 walvissen, luieren, eten lekker en zien in de nacht vallende sterren.

Zonaanbidster
Golf van Biskaje
Mijmeraar

Aankomst in de mist op zondag 14 augustus om 15.38 uur in A Coruna.

Wasdag
Wasdag

en op maandag is het wasdag!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.