Zuidkant Mallorca

Op woensdag 18 september vertrekken we om ongeveer 08.00 uur van Menorca naar Mallorca.

Marco probeert onderweg een vis te vangen. We hebben wel trek in een visje vanavond. Hij heeft beet. Er volgt een lang gevecht met de vis. Samen proberen we de hem binnen te halen, maar hij blijkt sterker. Bij een nieuwe poging heeft Marco weer beet. Bij het binnenhalen blijkt het een groot stuk plastic. We nemen het mee in de boot; één stuk plastic minder in de zee. Bij ons avondeten ontbreekt de vis, maar we smullen evengoed.

Nee, we zijn niet in Edam. We zijn in Porto Colom Mallorca. Dit is net als Mahon een natuurlijke haven. Gelukkig kregen we gelijk een plek toegewezen. In de zomer lukt zoiets niet.

Er is een leuke wandelroute naar de vuurtoren. We komen eerst door het historisch centrum.

Er is veel te zien: Leuke woningen, gekleurde boothuisjes, mooie bootjes, interessante elektriciteit en prachtige kustlijn.

Er is een grote diversiteit aan woningen, waarvan sommige leuke versieringen hebben.

Uiteindelijk komen we bij de vuurtoren. Morgen gaan we met de bus naar Felanitx; een oud historisch stadje.

We wandelen rond in Felanitx en zijn op zoek om ergens koffie te drinken.

We vinden een apart plekje met een leuke snoepuitstalling en een geplakte plakbandhouder. We nemen koffie met iets lekkers erbij.

Het koffietentje ligt aan het begin van het pad naar een kerkje. Het pad begint met een hoeveelheid treden. Onderweg kun je uitrusten op de stenen bank. Bij het kerkje staat ‘Bella Villa Año 1851 er verlaten bij.

We zijn hongerig geworden en wandelen naar de Lidl om wat broodjes te kopen. Maar helaas, we mogen er niet in. Er heeft een brandje gewoed en vandaag gaat de zaak niet meer open. Dan maar even een terrasje pakken en vervolgens met de bus weer terug.

Op 22 september zeilen we naar Cala de Santa Ponsa Mallorca om de volgende dag naar het eiland Ibiza te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.