December 2021

Het is al weer bijna het eind van dit jaar. We gaan er een feestelijke maand van maken.

1 december

Taliya gaat haar schoentje zetten en zingt een Sinterklaasliedje. Sint en Piet vinden het vast mooi, want ze heeft de volgende ochtend een cadeautje in haar schoentje.

3 december

Taliya gaat met oma op stap, omdat ze samen Sinterklaas gaan helpen een cadeautje voor mama te vinden. Ze kijken eerst in de El Corte Inglés zonder resultaat. Ze pakken het vervolgens goed aan, door lekker veel chocolade te kopen. Dat is immers in de aanbieding.

4 december

Enkele dagen later wordt er weer flink gezongen en schoenen gezet. Ze waren echter niet op de trap gezet. De Pieten hebben er een rommeltje op de trap van gemaakt. Wat zal erin zitten?

5 december

Vandaag is het pakjesavond, maar in de ochtend wordt er al flink gesnoept vanuit een bakje met chocolade.

pakjesavond

En dan is het zover. Er wordt allerlei lekkers op tafel getoverd. Taliya en Wendy maakten hele speciale pepernoten, gedoopt in witte en pure chocolade met sinaasappelstukjes. Met z’n allen roeren we de warme chocolademelk en Marco zorgt voor de slagroom. Het is smullen geblazen. Vervolgens spelen Taliya, Wendy en Janny ingestudeerde Sinterklaasliedjes op de blokfluit. Ook wordt er nog gezongen en Taliya’s tekening erbij gepakt. Dan begint het uitpakken van de cadeautjes. Sommigen niet, voordat het bijgevoegde gedicht is voorgelezen. Dat maakt het feest wel bijzonder, omdat eenieder erg creatief aan de gang is geweest. Al met al een hele geslaagde avond!

6 december

De volgende dag gaan we aan de wandel naar Castillo de Galeras. Het is er een prachtige dag voor.

10 december

Aan het plein bij de haven proberen ze een ijsbaan te maken. Hier zie je al wat ijs verschijnen en de mannen zeggen, dat er morgen geschaatst kan worden. Dat gaan we natuurlijk bekijken, maar het ijs is echter in waterplassen verandert.

10 december

Die avond is de lucht zo prachtig.

15 december

Zeeman opent een winkel in de Calle Carmen en we halen kerstservetten en 2 lichtsterretjes. Het is er een drukte van belang. Bij het afrekenen krijg je een tas cadeau. Daarnaast mag je ook nog kiezen of je een vaatdoekje of een flacon zeep wil. Leuke kennismaking toch?

15 december

In de avond lopen we nog even de stad in, om te zien hoe het de kerstverlichting eruit ziet.

16 december

Ook deze avond lopen we de stad in en worden verrast door ‘Zambomba Flamenca del conservatoria de Cartagena”. Ze maken muziek met zoveel passie; het klinkt geweldig.

31 december

Dan is het oudejaarsdag en Pierre bakt oliebollen. We mogen er alvast eentje proeven. Meer mag ook, maar we moeten boodschappen doen. In de avond eten we met elkaar en wordt er gesmuld van oliebollen, eiersalade en huzarensalade. Om 03.00 uur rollen we ons bed in na een hele gezellige avond. Een gelukkig 2022 voor iedereen!