November 2021

Op 5 november nemen we Immie en Pierre mee naar Batteria de las Cenizas. We waren daar al met Jean en Kevin en nog een keer met Wendy en Taliya. Maar het verveelt absoluut niet.

We kijken rond en genieten van het uitzicht. Hier zien we de baai van Portmán.

Dan wordt het tijd voor de lunch, maar op de eerste plek worden we weggejaagd door de wespen. Op de volgende plek zijn ze ook, maar wel in mindere mate. Het betreft de smaak van de lunch in ieder geval niet.

Deze creatieve bank was er de vorige keer nog niet. Bij aankomst was hij lang in gebruik, maar uiteindelijk kon dit plaatje geschoten worden. Vervolgens hebben we het uitgeprobeerd; zittend en liggend.

De terugweg naar de auto biedt genoeg natuurschoon….

In de verte is Mar Menor te zien…

En wat zou er door dit tunneltje zijn gegaan?

Op 7 november wandelen we naar Castillo de la Alataya. Het is een behoorlijk steile route daar naartoe.

We lopen rondom het kasteel, zodat al het uitzicht vanaf hier te bewonderen valt.

Ook de haven van Cartagena ontbreekt niet.

Op 9 november nemen Immie en Pierre ons mee naar Mojácar; het mooiste witte dorp van Almeria. Bij aankomst drinken we eerst koffie bij Casa Minguito, om vervolgens dit dorp te verkennen.

Het ziet er leuk uit….

Op heel veel plekken is deze Indalo in allerlei verschillende materialen te zien. Het is een symbool dat overal in Almeria wordt aangetroffen. Het stamt af van een grottekening uit de nieuwe steentijd. De betekenis is onbekend, maar er bestaan diverse theorieën. In Mojácar noemt men het ‘muñequillo mojaquero’ oftewel het poppetje van Mojácar. Het werd op de huizen geschilderd of bevestigd als bescherming tegen het kwade oog en stormen.

Variatie in de bouw…

en een prachtig doorkijkje. Met een heerlijke lunch in het zonnetje sluiten we ons bezoek aan Mojácar af.

Op 12 november wordt deze foto van een regenboog genomen in Yacht Port Cartagena.

Op 13 november wordt onze kleindochter Taliya 8 jaar. We rijden naar El Campello om dat te gaan vieren en worden getrakteerd op de allerlekkerste zelfgemaakte mangotaart. Taliya heeft aan belangstelling geen gebrek.

Kunst is er ook aanwezig op de camperplaats, weliswaar een beetje verscholen. Na de avondmaaltijd wordt het voor ons tijd om weer terug te rijden naar Cartagena. Het was een mooie dag.

Donderdag de 25ste wandelen we naar Cala Cortina met Susanne en Allan. We nemen er een lekkere café con leche. Morgen brengen we ze naar het vliegveld.

Nadat we Susanne en Allan hebben afgezet op het vliegveld Corvera Airport Murcia, rijden wij naar Los Alcázares.

We wandelen langs het strand….

Het is er nu heerlijk rustig….

En het staat ook bekend om de streetart. Er is een route uitgestippeld: Ruta de Arte Urbano Por Los Alcázares, die je kunt volgen op je telefoon.

Zaterdag 27 november besluiten we naar Lorca te rijden. We zijn er weleens in de buurt geweest, maar nooit in het stadje zelf.

We besluiten eerst naar het kasteel te lopen, maar gaan daarmee wel door een erg armoedige buurt. De honden blaffen en zien er gevaarlijk uit. Sommigen liggen aan de ketting, maar dat gaat niet op voor allemaal.

We willen graag een beetje overzicht over de stad en proberen voor de terugweg een wat veiliger buurt te nemen. In eerste instantie is onze gekozen route nog erger dan bij het stijgen naar boven. We lopen terug en kiezen een andere weg. Deze is beter, maar toch nog deels erg armoedig.

We gaan nog even boodschappen doen bij de family cash in het winkelcentrum. Vervolgens rijden we via een smal weggetje naar het bergdorpje Almenara, dat op 888m hoogte ligt. We worden soms verblind door de laagstaande zon, die het rijden erg moeilijk maakt. De afdaling gaat ook via een klein slinger weggetje en we zijn blij als we uiteindelijk een wat grotere weg op gaan. Via Mazarrón gaan we over de RM 332 naar Cartagena terug. In het donker komen we aan op de boot.