Juni 2021

Voordat we op 8 juni naar Cartagena vertrekken, zeggen we iedereen weer gedag, laten we ons vaccineren, gaan we naar de tandarts en moeten we een covidtest laten afnemen.

3 juni Singel Alkmaar

We hebben zonnige dagen in Nederland en gaan in ieder geval van mooi weer naar mooi weer.

8 juni KLM vlucht van Amsterdam naar Alicante

We vliegen over de Amerikahaven in Amsterdam en vervolgens zuidwaarts langs de kust. Net over de grens van Frankrijk naar Spanje belanden we in een fikse onweersbui. We zien diverse havens vanuit de lucht en om 16.13 uur landen we in Alicante. Nu maar hopen, dat we met de bus naar Cartagena kunnen. Dat blijkt toch even tegen te vallen; de bus naar Murcia gaat uren later dan internet aangeeft. We besluiten met de bus naar Torrevieja te gaan, om daar de bus naar Cartagena te nemen.

8 juni busstation Torrevieja

Maar die bus gaat ook al niet, net zoals zoveel andere bussen die niet gaan. We zien diverse teleurgestelde gestrande reizigers. Gelukkig hebben we nog een kans om naar Cartagena te komen, namelijk de service van de marinero’s. We bellen met Cristian en over ongeveer een uurtje zal hij hier zijn. Ondertussen lopen wij even naar de Mercadona voor enkele boodschappen. Om ongeveer 20.00 uur zijn we op de haven en bergen onze meegebrachte spullen op. Vervolgens vragen we Susanne & Allen of ze met ons mee willen voor een hapje aan het Plaza San Francisco.

11 juni (li) naar El Corte Inglès wandelen en 14 juni (re) naar de Carrefour supermarkt

Het voelt al heel gauw alsof we niet weg geweest zijn. Op de foto linksboven staat een tekst van Ramón y Cajal : ‘Elke man kan, als hij dat wil, een beeldhouwer van zijn eigen brein zijn’ en linksonder een creatieve plantenhanger. Op de rechter foto zie je de ontvangen bonnetjes na één betaling bij de Carrefour. Hiermee willen ze je verleiden tot verdere aankopen met kortingen.

20 juni oorlogsschepen in de marina

Er schijnt een NAVO oefening te zijn en er komen diverse oorlogsschepen in de haven te liggen. We kunnen er echter niks over vinden op internet. Ze maken wel de nodige herrie met hun generatoren en we zijn blij als ze weer vertrekken.

24 juni Cala Cortina

Naast allerlei klussen, gaat ook het sociale leven door. Susanne & Janny nemen in de ochtend een frisse duik. Vervolgens komen Allan & Marco met de portemonnee voor koffie, water en tiramisu. We brengen een bezoekje aan Katie & Mike en spreken daar Dye & Keith. Janny wandelt regelmatig met Gunilla, Karen en Sally. We ontmoeten de franse Laure & Yvan van SY Stil First.

28 juni op de werf

Op 28 juni gaan we het water uit. Onze overbuurman Julian is met ons mee omdat een paar extra handen altijd welkom is. Om de banden zit plastic ter bescherming van de romp en dat is waarschijnlijk de reden, dat de boot tijdens het hijsen wat wegglijdt. Ze halen het plastic weg en doen er als vanouds karton onder. Ze spuiten de boot af en brengen hem naar een plek.

29 juni Ascar

De volgende dag krijgen we alweer een andere plek, omdat we plaats moeten maken voor een catamaran. Vorige week hadden we al gehoord, dat deze cat vandaag naar de werf zou komen. Maar goed, ons uitzicht is er op vooruit gegaan. Nu maar even afwachten hoe lang we hier zijn. Er moet wel het één en ander gebeuren. Dit wordt vervolgd.