April 2021

We kijken rondom de boot en zien héél véél parelkwallen. Zoveel bij elkaar hebben we nog nooit gezien. Deze kwal heeft 8 tentakels en 8 neteldraden. De neteldraden kunnen wel een lengte van 3 meter behalen. Ze zijn al vele jaren

Parelkwallen (2 april 2021)

aanwezig in de Middellandse Zee en kunnen je zwemplezier behoorlijk vergallen.

Op 8 april gaan we naar Murcia voor een PCR test. We hebben een negatieve testuitslag nodig voor reizen door Frankrijk. We gaan ruim op tijd weg naar het door ‘Democratest’ opgegeven adres. Daar aangekomen is er geen testlocatie te zien. We bellen aan bij een appartement en vragen waar de testlocatie is. Ze verwijst ons naar het centrum van de stad. Het blijkt dat er tweemaal een Calle Greco is, maar met een verschil in postcode. We gaan snel op pad naar de juiste locatie. Het verkeer zit echter tegen. Het is erg druk en de meeste stoplichten springen op rood. We rijden Calle Greco in en keren aan het eind van de straat om. Net voor het gebouw waar we moeten zijn, zien we een lege plek. Logisch, want je mag er niet staan. Marco parkeert de auto en springt eruit. Hij is net op tijd voor zijn afspraak. Vrij snel daarna is Janny aan de beurt. Met vijf minuten zijn we beiden getest. Pppfftt ..nu eerst even ontstressen met een kop koffie en wat lekkers bij de Ikea.

La Font de la Fiquera (10 april 2021)

De testuitslag ontvangen we een dag later en is zoals verwacht negatief. We kunnen morgen vertrekken richting huis. Zo komt het, dat we zaterdagochtend vroeg al op pad zijn. Rond 9.30 uur zijn we in de buurt van Font de la Fiquera. We weten dat we hier door een prachtige omgeving rijden, maar door de mist zien we er helemaal niets van.

Amposta (10 april 2021)

Rond 12.30 uur besluiten we tot een koffiepauze, maar willen dit wel op een leuke plek. We verlaten de AP-7 en nemen de brug over de ‘Ebro’ naar Amposta in de provincie Tarragona.

Amposta (10 april 2021)

We vinden een adres met heerlijke koffie en proberen verschillende versnaperingen uit. Ze zijn heerlijk en vragen om nog zo’n lekkere koffie erbij. Na dit alles is het nodig, dat we onze benen even strekken. We wandelen wat rond; we zijn immers in de hoofdstad van de Comarca Montsià.

Hangbrug van Amposta (10 april 2021)

Nu verlaten we Amposta en zien de hangbrug van de andere kant. De brug is gebouwd in 1915 en is een belangrijk architectonisch symbool van de stad.

Riu Ebre (10 april 2021)

Het is leuk om even de brug over te lopen. Dat geeft weer een ander blikveld….

Naast de brug (10 april 2021)

…….. net zoals dit. Het wordt tijd om verder te rijden. De avondklok in Frankrijk gaat al om 19.00 uur in. We rijden door tot 18.00 uur en gaan in Cézenas op zoek naar een overnachtingsplek. We zien op internet een B&B en gaan op zoek. We belanden in zeer smalle straatjes, maar vinden de B&B niet. Bij de hernieuwde zoektocht op internet dringt Booking.com zich steeds erg op. Ze zeggen, zoals gewoonlijk, dat er nog maar enkele kamers vrij zijn in diverse hotels. We rijden naar enkele hotels heen, maar deze blijken allemaal gesloten. We vervolgen onze zoektocht en vragen her en der naar een slaapplaats. Dan zien we op een gegeven moment onderstaand hotel.

Le Grand Hotel Molière in Cézenas (10 april 2021).

Het ziet er gesloten uit, maar Marco vindt de weg naar de eigenaresse. Janny zoekt ondertussen naar de prijs en ziet dat Booking.com zo’n € 160,oo per nacht vraagt. We lopen samen met de eigenaresse naar binnen en vragen eerst maar een naar de prijs. Deze blijkt € 69.00 te zijn. We bekijken de kamer en zijn reuzeblij een plek te hebben gevonden. De eigenaresse gaat weer naar huis ….

Le Grand Hotel Molière (10 april 2021)

…. en laat ons tweeën achter in een leeg hotel. We mogen gebruik maken van de magnetron beneden en doen toch de kamerdeur op slot. Op de kamer eten we onze opgewarmde maaltijd nasi goreng. Het smaakt ons voortreffelijk. We kijken nog een filmpje via Netflix en gaan vervolgens slapen. We hebben nog nooit zo’n rustige nacht gehad. Geen slaande deuren, luide televisies, doortrekkende toiletten of lawaaierige gasten. Ook op straat alle rust. Zo zie je maar: elk nadeel heeft zijn voordeel.

Tolpoorten bij Saint-Arnault-en-Yvelines (11 april 2021)

Toen we gisteren Frankrijk binnen reden, werd er flink gecontroleerd bij de tolpoorten. Wij zagen lange rijen, maar ook een leeg tolpoortje. Daar gingen we in en konden zo doorrijden. Allerlei andere voertuigen stonden aan de kant en werden gecontroleerd. Op de bovenstaande foto zie je de tolpoorten voor Parijs. Er zijn er veel afgesloten en er ontstaan lange rijen. Ook wij worden hier gecontroleerd; ze willen de testuitslagen en paspoorten zien. Alzo gedaan en we kunnen weer verder.

In België willen we even naar het frietkot ‘Frituur Lize’ in De Pinte voor een patatje, euh een frites. Dit doen we nu voor de derde keer en we treffen het. Het blijkt namelijk de laatste avond te zijn. Ze gaan sluiten omdat er op hun plek een appartementengebouw komt. Met gevulde maag komen we aan in Nederland.

Verrassing op ons tafeltje bij de voordeur (11 april 2021)

Wat een leuke verrassing van de familie Hauwert vinden we bij de voordeur. Een weckpotje met heerlijke brownies.

Enkele dagen later gaan we even kijken in Den Helder of Bert van Baar aanwezig is. Hij heeft een prachtige plek voor zijn botenbouwschool in Museumshaven Willemsoord……….

Museumhaven Willemsoord (15 april 2021)

……… we treffen het, want hij is aanwezig. We drinken koffie met speculaasbrokken en kijken nog even bij zijn eigen boot.

Den Helder met zicht op Texel (15 april 2021)

Vervolgens rijden we zoveel mogelijk langs de kust terug naar huis.

Binnen een mum van tijd zijn de heerlijke brownies op en gaan we naar Andijk om het weckpotje te retourneren. We worden gelijk uitgenodigd om mee te eten…..

Speeltuin Andijk (16 april 2021)

…… en dat aanbod slaan we niet af. Het smaakt verrukkelijk en na de maaltijd maken we een avondwandeling met de kleinkinderen en hun ouders. Eerst naar de speeltuin en vervolgens langs de dijk terug.

Wendy & Taliya bij Arts&Craft (22 april 2021)

Wendy heeft een afspraak gemaakt bij Arts&Craft in De Goorn. Winkelen gaat op afspraak vanwege de Corona maatregelen. Er mogen niet teveel klanten tegelijk in de winkel zijn om onderling afstand te kunnen bewaren. Wendy wil graag een tekenmap en die krijgt ze alvast voor haar verjaardag.

En daar is ze dan, ons negende kleinkind……

Linde Felien (23 april 2021)

….. een prachtig meisje met de roepnaam Linde. Ze is door haar mama en papa op de wereld geholpen. De verloskundige kwam 10 minuten na haar geboorte. We zijn opnieuw een trotse oma en opa.

Geestmerambacht (27 april 2021)

Het is vandaag een prachtige dag en Matthijs vraagt ons of we zin hebben in een wandeling. Dat gaan we doen en we besluiten naar het Geestmerambacht te gaan. Halverwege eten we een patatje en op het einde nog een ijsje toe. Tijdens de wandeling valt er genoeg te beleven. We hebben zo een leuke actieve dag.