Maart 2021

Route Tentegorra ( 3 maart 2021)

Elke woensdag plannen we een uitje met Jean & Kevin en dat bevalt ons allemaal erg goed. Om de beurt zoeken we een route uit en overleggen met elkaar of we deze gaan doen. Vandaag rijden we richting Portus om “la ruta del mirador del Roldán” te wandelen. We parkeren op de gratis parkeerplaats van Parque Acuático de Tentegorra. We kunnen het begin van de route niet vinden en vragen het aan de politie. Ze zeggen, dat ze ons naar het begin van de route brengen en of we maar achter ze aan willen lopen. Dat doen we dus! Zo zie je maar, de politie is je beste vriend.

Bushokje op Av del Portùs (3 maart 2021)

Zo’n bushokje zie je niet elke dag…..

Straatnaambordje (3 maart 2021)

….. en ook het straatnaambordje kan niet ongefotografeerd blijven …….

El Portùs ( 3 maart 2021)

We rijden na de wandeling naar El Portùs in de hoop daar een lekkere koffie te kunnen drinken. Jammer genoeg is alles gesloten, waarschijnlijk door Corona. Dan verzorgen we op de boot maar een kop koffie…..of wat anders.

Michael Benson ‘Otherworlds’ (5 maart 2021)

Vrijdagavond gaan we even op de borrel bij Jacky & Paul van de Contest “Jetstream”. We hebben een afspraak met Jean & Kevin om naar bar-restaurant ‘Columbus’ te gaan. Jackie en Paul gaan echter niet mee, omdat ze al buiten de deur hebben ontbeten en geluncht. Na ons diner lopen we naar de tentoonstelling ‘Otherworlds’ van Michael Benson om zijn prachtige foto’s te bewonderen. In het donker komen deze het beste tot zijn recht.

Route Ermita Monte Calvario en la fortaleza de San Julián (10 maart 2021)

Het is weer woensdag en we kunnen onze geplande wandeling op de Monte Calvario starten in de haven. Het is en blijft een leuke wandeling met prachtige vergezichten.

Bloesem (14 maart 2021)

Het is bijna lente en dat is te zien aan de prachtige bloesem aan de bomen.

Kevin (15 maart 2021)

Ons ankerlicht doet het al een tijdje niet. We gebruiken tijdens het ankeren een tot lampje omgebouwd suikerpotje. Kevin wil even kijken wat er aan de hand is. Boven in de mast is alles in orde, het probleem zit dus ergens anders. Het blijkt een contactje in de bedrading te zijn. Daarnaast ontdekt hij, dat er geen splitpennen zitten in de bovenste zaling aan bakboord. Deze in een emmertje naar boven getakeld en Kevin zet ze erin.

Sierra Espuña (17 maart 2021)

Dit keer is het een eind rijden om te gaan wandelen. We hebben het er voor over, omdat het een prachtig gebied schijnt te zijn. De route heet Sendero del Pedro Lopez. We hebben een abonnement genomen op Wikiloc om deze route via de app op de telefoon te kunnen volgen. We hebben onze Wakawaka zonne-energie oplader mee om de telefoon te kunnen opladen. Wat kan er nu nog misgaan? Helemaal niks in het begin, maar aan het einde……De telefoon raakt leeg en het snoertje ligt nog in de auto. Oeps! Gelukkig zijn we met Kevin; hij brengt ons terug bij onze auto’s.

Donkere lucht (18 maart 2021)

De lucht ziet er heel erg dreigend uit, maar gelukkig valt er geen spatje uit. Marco kan rustig doorwerken.

Calblanque (24 maart 2021)

Vandaag rijden we opnieuw richting Mar Menor om in het nationale park Calblanque te gaan wandelen. Dit is één van de laatst overgebleven ongerepte gebieden aan de Middellandse Zeekust. De route is zeer gevarieerd en op een duin eten we onze lunch. Met zo’n prachtig uitzicht smaakt het ons meer dan goed.

Kleindochter Taliya (25 maart 2021)

Na een vrije dag moet er weer gewerkt worden. Gelukkig helpt kleindochter Taliya haar opa een handje met het werk aan dek.

Cala Cortina (26 maart 2021)

Een dag later gaat ze met haar mams en oma naar het strand.

Cala Cortina (26 maart 2021)

Het zand moet natuurlijk wel uit de schoenen voordat we terug kunnen wandelen naar de haven!

Paradijsvogelbloemen (27 maart 2021)

Vandaag doen we boodschappen bij het winkelcentrum Espacio Mediterráneo en zien we deze prachtige paradijsvogelbloemen staan.

Taliya (27 maart 2021)

Bij het Museo Nacional de arqueología subacuática in de buurt is een speelplaats en er zijn allerlei metalen letters bij het museum. Taliya vermaakt zich er prima.

Basaltblokken pier (29 maart 2021)

Janny wil graag de prachtige door Pedro Conesa geschilderde basaltblokken aan Wendy en Taliya laten zien. Dit doel maakt de wandeling meer dan de moeite waard. Wendy ontdekt, dat hij er net gisteren weer één heeft geschilderd. Janny had hem graag aan het werk gezien…….

Pedro Conesa (30 maart 2021)

…..haar wens wordt een dag later vervuld. Ze maakt kennis met Pedro en ze wisselen ervaringen met elkaar uit betreffende kinderen en boten.

Bateria de Cenizas (31 maart 2021)

Woensdag 31 maart gaan we met Wendy en Taliya naar de kanonnen kijken bij Bateria de Cenizas.

Bateria de Cenizas (31 maart 2021)

Het weer is wat somber, maar dat mag de pret niet drukken.