Februari 2021

El Zulo (2 februari 2021)

Het bronzen beeld El Zulo in Cartagena is door de Spaanse kunstenaar Victor Ochoa gemaakt. Het is bedoeld als monument voor de slachtoffers van terrorisme. Er staan nog veel meer beelden in Cartagena, maar ik vermoed dat dit het meest gefotografeerde is.

Driemaster (3 februari 2021)

We zijn aan het wandelen naar de vuurtoren. We komen langs de scheepswerf Navantia en zien daar deze driemaster liggen. Dit schip ligt vaker in Cartagena en wordt ook veel gefotografeerd. De eigenaar is een Rus.

Vuurtoren Cartagena Spanje (3 februari 2021)

De meeste keren gingen we op de fiets naar de vuurtoren, maar wandelend is toch weer een andere ervaring.

Harde werker (6 februari 2021)

Al het zand moet van de auto afgewassen worden. Hij ziet er niet uit na een flinke zandstorm. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de boot. Dit wil niet zeggen, dat ze allebei schoon blijven. Een nieuwe storm ligt altijd op de loer.

zeilles (6 februari 2021)

De zeillessen in coronatijd mogen weer. Het brengt wat meer leven in de haven en is altijd zo’n leuk gezicht om ze zo bezig te zien. Het water is woelig, maar dat weerhoudt ze niet. We maken een wandeling in de stad en zien ze vanaf verschillende punten. Ze zijn uren achtereen bezig. Wat een mooi schouwspel.

“Zwerverkar”(9 februari 2021)

Ik vind het altijd gênant om iemand te fotograferen. Soms vraag ik toestemming, maar loop dan het risico dat diegene gaat poseren. Dat kan leuk zijn, maar soms is dat niet de bedoeling. Nu lijkt het net alsof hij in de gaten heeft, dat hij gefotografeerd wordt en demonstratief zo gaat staan. Voor mij geldt, dat ik de foto nu durf te nemen.

Straatartiest Goyo203 (9 februari 2021)

Wanneer we rondwandelen in Cartagena zijn er heel veel muurschilderingen te zien. De één vinden we mooier dan de ander, maar we ontdekken dat Goyo203 onze favoriet is.

Verkeerspark (13 februari 2021)

Dit hebben we nieuw ontdekt: een verkeerspark. Hier kunnen de kinderen veilig de verkeersregels oefenen.

Bateria de Cenezas (17 februari 2021)

We zijn met Jean & Kevin naar de kanonnen op de Monte de las Cenizas. We rijden eerst richting Mar Menor om vervolgens over de RM 314 richting Portmán te gaan. Na het La Manga Golf Resort parkeren we onze auto aan de voet van de berg. Aan de overkant van de weg slaan we het grindpad in en wandelen zo’n 3 km tot aan de indrukwekkende poort. Deze poort is gebaseerd op de Maya Toltekenstijl uit Mexico en symboliseert Kukulcán (God gevederde slang). We lopen verder naar het Viker model kanon 1923. Het gewicht hiervan is 88.000 kilo; het kaliber 381 mm en de loop is 18 m. Daarna is het tijd voor de lunch en genieten van het uitzicht.

Overige gebouwen en gangen naar tunnels (17 februari 2021)

Op weg naar de auto nemen we een kijkje bij de gebouwen en ingangen naar de tunnels. Indrukwekkend allemaal.

Bateria de Castillitos (24 februari 2021)

Een week later gaan we gezamenlijk naar de kanonnen bij Cabo Tiñoso. Een 7 km lange, smalle weg kronkelt naar boven. Bij een splitsing nemen we de linker weg en na 2 km zijn we bij de parkeerplaats. We bekijken de kanonnen, de gebouwen en natuurlijk het uitzicht. Na onze lunch gaan we op weg naar Bolnuevo.

Bolnuevo erosies (24 februari 2021)

Jean en Kevin willen ons de kanonnen laten zien en wij aan hun deze erosies. Vorig jaar klommen we er nog op en maakte een bruidspaar er hun trouwfoto’s. Nu is dit niet meer mogelijk; er staat een hek omheen. Wel heel begrijpelijk, want deze zandsteenvormen zijn zo gedurende duizenden jaren gevormd door water en wind. Het wordt ook wel de betoverde stad genoemd. Vervolgens hebben we nog even heerlijk op een terrasje gezeten bij het strand. Daarna is het tijd om naar de boot te rijden. We hadden weer een prachtige dag.