Januari 2021

Het is vandaag 1 januari 2021. De zon schijnt volop en we besluiten een heerlijke wandeling te maken naar Cala Cortina. Daar zijn we al een poosje niet geweest. Marco loopt onze steiger af om te gaan.

Vanwege het Coronavirus vertrokken veel boten naar hun thuishaven en zijn er overal in de haven lege plekken. Het is nu veel rustiger hier en dat heeft ook zo z’n voordelen. Meestal tref je nu een lege wasmachine aan in plaats van een hele rij wasgoed.

Cartagena heeft de grootste natuurlijke haven van Spanje en wij zien vanaf de kant de ingang hiervan. Er liggen al enkele containerschepen te wachten tot ze door de pilot en de sleper maar binnen worden geloodst.

Er staan diverse forten rondom deze haven.

Er heerst een gezellige drukte bij Restaurante Mares Bravas. Maar het heeft dan ook een prachtige ligging, zo aan het strand bij Cala Cortina.

Door de wind is het water nogal onrustig vandaag. Dat geeft toch wel een mooi schouwspel. Bovendien voelen wij ons hierdoor lekker uitgewaaid.

Elke dag proberen we even te wandelen, waarbij er altijd wel wat te zien is.

Vandaag is het 4 januari en gaan we op bezoek bij Jean & Kevin. Jean is gevallen met de fiets en is aan het herstellen van haar verwondingen. Op de boot kan dit niet zo goed en zodoende huren ze een appartementje in Mar de Crystal. Met Jean in de rolstoel gaan we naar het strand van Mar Menor en drinken er een kop koffie op een terrasje.

Driekoningen wordt wel gevierd dit jaar, maar van een grote optocht is wegens corona geen sprake. Gelukkig is er voor de kinderen een aangepaste versie.

We lezen dat er een nieuwe Lidl bij is gekomen in Cartagena. Dat willen we wel eens even zien en we gaan dus op pad. We ontdekken een voor ons totaal nieuwe wijk en vinden dat interessant. De nieuwe Lidl is ruim van opzet en heerlijk rustig. We kopen er een vers peccanotenbroodje, om dat buiten in de zon op te peuzelen. Het smaakt ons voortreffelijk. Op de terugweg leg ik de temperatuur op de gevoelige plaat vast. Het is dus op 9 januari om 16.16 uur 22 graden.

Zoals je ziet, gaat het met de temperatuur de goeie kant op. In de ochtend is het nog wel fris en aan het eind van de middag wordt het ook weer kouder, maar daar tussenin is het zo aangenaam. Enkele dagen later tipt het bovenste kruis een temperatuur van 30 graden aan. Op het moment dat we een foto willen nemen, zakt de temperatuur naar 29 graden. Dan maar geen foto, we willen de 30 graden terug.

In Cartagena tref je op heel veel plaatsen standbeelden aan…….

…… en deze worden veelvuldig gefotografeerd.

De speeltuinen zijn momenteel afgeschermd wegens corona. Het gaat niet goed met het aantal besmettingen, vooral door de Engelse variant van het virus. Ook Frankrijk heeft 31 januari de regels verder aangescherpt. Zo moeten we een negatieve PCR testuitslag, inclusief het tijdstip van afname, in ons bezit hebben als we dit land binnengaan. Dit geldt nu dus ook voor ons als automobilisten. De controle vindt plaats bij de grote grensovergangen. De kleine grensovergangen zijn afgesloten. Situaties en regels veranderen van moment op moment. We zien wel hoe het verder gaat.