December 2020

De maand december is begonnen en we vieren Sinterklaas op de vierde bij Paulien & Matthijs.

We genieten vooral van de reacties van de kleintjes, maar ook wel van de groten. Het is een gezellige boel. De volgende ochtend komen Nel & Jos op de koffie. We hebben genoeg om bij te praten. Maandag 7 december rijden we naar Boskoop om enkele boompjes voor de tuin te kopen, donderdag 10 december eten we boerenkool met worst bij Laura & Daan en dinsdag 15 december zijn Vera & Hans 55 jaar getrouwd. Tussen alle activiteiten door, verzamelen we alle spullen om mee naar Spanje te nemen.

Zaterdag 19 september vertrekken we om 12.38 uur richting Spanje. We willen het liefst in Frankrijk overnachten, omdat de avondklok daar later in gaat. Bij het eerste hotel dat we proberen, wordt het hek geopend. De receptioniste vertelt ons echter, dat ze gesloten zijn. We kunnen het aan de overkant proberen of bij het Ibis. We rijden naar de overkant, maar daar wordt gezegd dat ze vol zitten. Er staan weliswaar enkele auto’s, maar vol? Op naar het Ibis. Daar wordt het hek niet geopend en zeggen ze ook dat ze vol zitten. Er staan twee auto’s op de parkeerplaats; vol? We worden er een beetje moedeloos van en overwegen terug te keren naar huis. We rijden nog wat rond en uiteindelijk vinden we een kamer in Goippy; vlakbij Metz. Om half vijf schrikken we wakker van een auto-alarm. Het blijft maar afgaan en het duurt een hele poos voordat het uitgezet wordt. PPPffft gelukkig. We hebben echter te hard gejuicht, want er zijn zeer lawaaierige Fransen buiten. Om zes uur besluiten we om op te staan, want slapen lukt zo niet meer. We zetten koffie op de kamer en eten zelfgebakken brood met kaas. Om tien over zeven gaan we de weg weer op richting Spanje. Bij de grens Frankrijk-Spanje worden we bij de tolpoorten allemaal naar één baan geleid door de politie. Gelukkig mogen we doorrijden. Om ongeveer half zes komen we aan in Canet de Mar. We bellen Antonio, een vriend van onze oudste dochter, om te vragen of hij een goed hotel weet dat open is. Even later belt hij ons terug: hij heeft een hotel voor ons gereserveerd en stuurt ons de route er naar toe.

Het blijkt een prima hotel te zijn, maar wel een beetje lastig om er te komen. De eigenaar van het hotel stuurt Marco achteruit rijdend het straatje van het hotel in. De bestuurders van de auto’s die aan komen rijden, wachten geduldig tot Marco op de parkeerplek staat. Antonio wordt hartelijk bedankt voor deze uitstekende suggestie! Onze oudste dochter geeft ons een goed advies voor een restaurant.

We eten dus in ‘La Queixalada’ en het smaakt ons prima. Onze keus valt op patatas bravas, escalivada, daus de tonyina en crema catalana. Om 21.00 uur komt de serveerster ons waarschuwen, dat ze om 21.30 uur sluiten i.v.m. de avondklok van 22.00 uur.

Om 22.30 uur vallen we als een blok in slaap. De volgende ochtend besluiten we te ontbijten in het hotel. De eigenaar doet zijn best, dit naar onze zin te serveren. Hij loopt zelfs naar zijn zoon, die om de hoek woont, om kaas voor ons te halen. Hij weet ons ook te vertellen, dat Nederlanders twee of drie koppen koffie voor het ontbijt willen. We willen er drie omdat het zo lekker smaakt. Een half uurtje later verschijnen er nog twee gasten voor het ontbijt.

Na het ontbijt nemen we vanaf ons balkon nog deze foto van het naastgelegen pand. Daarna vervolgen we onze weg naar Cartagena. We rijden de kustweg tot na Barcelona en houden dan richting Tarragona aan. We rijden een heel stuk binnendoor, maar zijn nu toe aan een pauze.

Daar vinden we deze plek voor bij Cap Roig.

Het is een leuke plek om even wat te eten en onze benen te strekken. Na Tarragona nemen we de snelweg weer om voor de avondklok van 22.00 uur binnen te zijn. Om 18.30 uur komen we aan op Yacht Port Cartagena. We brengen de meest noodzakelijke dingen van de auto naar de boot.

De volgende dag worden we na het boodschappen doen, door Delia & Nico (catamaran ‘Go’) uitgenodigd voor het kerstdiner bij hun aan boord. Daar zeggen we geen nee tegen. We weten hoe goed Delia eten kan bereiden; daar hebben we vorig jaar ook heerlijk van gesmuld. In de avond lopen we de stad even in om te kijken hoe deze eruit ziet.

Het is er een gezellige drukte. Op straat moet je een mondkapje dragen, maar als je op een terrasje zit mag deze af.

Op eerste kerstdag worden we om 16.00 uur bij Delia & Nico verwacht. Gunilla & Tony (catamaran ‘Katarina’) zijn al aanwezig, evenals Mark. Het feest kan beginnen. We worden schromelijk verwend en hebben het reuze naar ons zin.

Nico is de fotograaf!

Om 00.30 uur gaan we pas terug naar Triskel en rollen met een overvolle buik ons bed in. Op naar het volgende feest dat we met z’n tienen zullen vieren. Met tien personen samenkomen is in Spanje toegestaan. Iedereen maakt wat lekkers voor deze avond en we spreken af om 21.00 uur in de televisieruimte van het toiletgebouw. De avond vliegt om en voor we het weten is het al 24.00 uur en luiden we het nieuwe jaar in.

We wensen iedereen een gelukkig en gezond 2021 toe!