Juli 2020 op pad

Zaterdag 4 juli vertrekken we op weg naar de boot. Maar eerst gaan we kamperen aan het Gardameer. We hebben een klein tentje mee voor onderweg en een grotere voor langer verblijf.

We overnachten op camping Eisenbachtal in Girod. Bij aankomst zetten we eerst ons kleine tentje op, om vervolgens een wandeling te maken. De eigenaar had onze nieuwsgierigheid gewekt met zijn enthousiasme over zijn biotoop. Dit rondje was zeer de moeite waard. We worden wakker en zien dat het een beetje heeft geregend. Het tentje drogen we wat af en de rest droogt aan de lucht tijdens ons ontbijt. Uitgerust gaan we weer op pad.

Om ongeveer half negen ’s avonds komen we aan op camping Bella Italia aan het Gardameer. We zetten eerst de tent op; toevallig net naast onze plek van vorig jaar. Als ons bed is opgemaakt, kunnen we op pad. We gaan Patricia en Collin verrassen met onze aankomst op de camping. We treffen het, ze zitten al lekker aan de borrel met Roelie en Richard van Gustocamp. Na dit oergezellige avondje rollen we voldaan ons bed in.

Onze nachtrust was niet goed; wat een herrie door de airco van de supermarkt. Vorig jaar hadden we daar helemaal geen last van. Maar nu zijn de velden bijna helemaal leeg en is dat een irritant geluid. Verkassen dus maar; er zijn zoveel plekken om uit te kiezen! Dit maken we nooit meer mee.

Het is altijd een leuk wandelingetje naar Peschiera zo langs het water. Het stadje is klein maar gezellig.

Richard heeft een SUP board en eindelijk lukt het Marco om te blijven staan. Zoals je rechtsboven op de foto ziet, hebben we de luxe van twee houten ligbedden. Daar hebben we erg veel plezier van, net zoals van ons uitzicht!

Met Patricia en Collin op de fiets naar Desenzano. Dit ligt in Lombardije, dus mondkapje verplicht op straat wegens Corona. We lopen over de markt, wandelen door het stadje en eten een broodje bij het water.

Op zaterdag 18 juli vertrekken we naar de kust. In het weekeinde is er minder vrachtverkeer op de weg.

Het is een prachtige route…..

Er wordt geoefend met het fototoestel….

Eerst veraf en dan dichtbij….

Een stop in Fivizzano…

Een op 8 april dit jaar ingestorte brug in Aulla over de Magra. We rijden verder over de SS del Vatico del Cerreto. We arriveren in Levanto. De camping vlakbij het strand is vol. Dat hadden we niet verwacht gezien de bijna lege campings aan het Gardameer. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het weekeinde en de ligging bij Cinque Terre. We vinden een andere camping namelijk Pian di Picche en voelen ons thuis op het kleine tenten veld.

Zondag 19 juli kopen we kaartjes voor de trein en het park Cinque Terre. Ze kosten €16,00 per stuk, maar dan mag je ook gratis gebruik maken van de toiletten en vervoer in de dorpen. Dit laatste hebben we niet nodig, want we willen wandelen. Het eerste dorp dat we aandoen is Corniglia.

We bekijken Corniglia; er is genoeg te zien.

Vanuit Corniglia wandelen we naar Vernazza….

Vanuit Vernazza nemen we de trein naar Monterosso al Mare. Daar zijn we al gauw uitgekeken en besluiten we nog even naar La Spezia te gaan. We pikken daar een terrasje en kijken bij de haven. Het is zondag en er is niet veel leven in de brouwerij. We nemen de trein terug naar Levanto.

Eerste drie foto’s zijn nog van Levanto en de overige van de route naar Portofino.

We verlaten Levanto en nemen een kijkje bij Portofino. We hebben per slot van rekening een restaurant in Alkmaar met die naam; dus we willen Portofino zien. Het is een prachtige route er naartoe en er liggen grote jachten in het water.

We komen eind van de middag aan bij Imperia en zetten ons tentje op in camping De Wijnstok. Het is een camping met veel vaste plaatsen. Ook twee Nederlandse echtparen komen er al jaren en hebben er een chaletje gekocht. We wandelen naar de toeristenhaven en eten daar een heerlijk ijsje. Bij terugkomst op de camping, drinken we nog wat op het terras boven. De volgende dag fietsen we naar Imperia om daar even rond te kijken.

Woensdagochtend 22 juli gaan we de grens Italië-Frankrijk over. We nemen de toeristische route langs de Gorges du Verdon. Om 18.56 uur arriveren we op Camping de l’Aigle en zetten ons tentje op. Onze Nederlandse buren zijn ook op weg naar Spanje. De camping heeft zicht op het Lac de Sainte-Croix en het dorpje Aiguines is op loopafstand.

De volgende ochtend nemen we nog even wat foto’s van het uitzicht en van Aiguines. Ook onderweg stoppen we nog enkele keren in dit prachtige gebied.

De lucht verandert op weg naar Monaco.

Ken je die twee die naar Monaco gaan? Nou, ze komen er niet. De voorsteden vinden we superlelijk. We rijden drukke, steile weggetjes, volgen de borden, maar komen er niet. Volgende. keer beter!

We slapen donderdag 23 juli op Camping Ridaura, Llagostera omgeving Girona. We zijn in Spanje en eten een heerlijke Spaanse maaltijd in het restaurant. We zijn de enige gasten, maar worden zeer vriendelijk bediend door een Italiaanse. Ze woont nu in Spanje en spreekt zeer veel talen. Morgen verder naar de boot.