Februari-Juni in Nederland

Vrijdag 21 februari rond middernacht komen we thuis. Voor maandag staan er enkele afspraken gepland. Marco moet naar de huisarts, want hij heeft nog steeds last van zijn val tegen de giek. Waarschijnlijk heeft hij gebroken/gekneusde ribben. Janny moet naar het ziekenhuis ter voorbereiding op de operatie van dinsdag, waarbij plaat en schroeven uit haar arm verwijderd worden. Allebei in de lappenmand dus.

Op donderdag 27 februari komt het eerste bericht over een Corona besmetting in Nederland. Het virus verspreid zich en de wereld om ons heen verandert.

Eind maart trakteert buurjongetje Ties ons op zijn zelfgebakken koekjes. We vinden ze erg lekker. Vervolgens worden we door een andere buurvrouw van een bosje tulpen voorzien; een vrolijke noot in deze rare tijd.

Op 1 april staat er een doos op de tafel bij de voordeur. Het blijkt een verrassingspakketje te zijn vanuit Alkmaar. Nou, we zijn zeker blij verrast en genieten volop van de inhoud van deze bijzondere 1 aprildoos; zo leuk!!!!

Ons Noordhollandse landschap is prachtig. Bovendien treffen we het ook met het weer. Gelukkig kunnen we er in Nederland wel op uit, met inachtneming van de noodmaatregelen.

We wandelen of fietsen met kinderen en kleinkinderen.

Ook in onze buurt valt er genoeg te beleven…….

En dan is het zomaar ineens moederdag……

en evenlater vaderdag…….

Wat vliegt de tijd!

Op 27 juni worden we uitgenodigd voor een vaartocht over de Vecht en daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. We worden schromelijk verwend met heerlijke eigengebakken taart, smakelijke lunch en lekkere hapjes. Eigenlijk teveel om op te noemen; de drankjes zijn dan nog niet vermeld!

De grenzen in Europa zijn weer open. Dit betekent, dat wij ons gaan voorbereiden voor vertrek. Het plan is om met de auto op pad te gaan. Dit doen we om zo flexibel mogelijk en niet afhankelijk van een vlucht te zijn mocht het Coronavirus weer uitbreken.