Januari 2020

We beginnen het jaar goed en lopen naar Cala Cortina. Zo zetten we 10.000 stappen. Donderdag 2 januari ook weer 10.000 stappen en 3 januari 14.644 stappen. Met al die lekkernijen is dat ook wel nodig.

Deze vrijdag wordt er 200 meter Roscón de reyes (traditionele driekoningencake) neergelegd, die vanavond in meer dan 4000 porties wordt uitgedeeld. Ook zouden er cadeautjes uitgedeeld worden, maar dat hebben we niet gezien. We laten het ons goed smaken, net als het onderstaande…….

door Delia bereide Indonesische maaltijd op zaterdag 4 januari……….

……..en diezelfde avond kijken we in de stad naar videomapping; een leuke ervaring.

Zondag 5 januari wandelen we met z’n tienen naar Ermita del monte Calvario. Twee jaar geleden waren we daar al met de fiets naartoe en vonden dit zeker de moeite waard. Vanaf de boot hebben we zicht op dit witte kerkje op de berg. Het is een leuke wandeling en we worden beloond met een prachtig uitzicht.

We komen uit op het Cala Cortina strand en daar belonen we onszelf met een lunch. Het is wederom het mooiste weer wat je je maar wensen kan.

Diezelfde avond gaan we met Immie en Pierre nog naar de Driekoningen optocht. Ons geduld wordt echter wel op de proef gesteld. Het duurt en het duurt maar voordat het begint. Ondertussen drinken we een kop koffie. Als t’ie op is zien we nog steeds niets komen en dan…………..eindelijk, dus toch!

Zondag 12 januari wandelen we naar La Algameca Chica. Ook daar waren we al diverse malen, maar het is zo’n bijzonder dorpje. Dat willen we graag aan anderen laten zien, net als de plek waar we samen wat drinken.

Zaterdag 18 januari vliegen we vanaf Alicante naar Amsterdam. Immie en Pierre bieden aan om ons naar het vliegveld te brengen. Ze willen zelf graag even rondkijken in Alicante en naar een watersportwinkel. Wij zijn er heel blij mee. Ook op Schiphol worden we blij verrast. Onze jongste haalt ons samen met zijn vriendin op, maar onze jongste dochter is ook aanwezig met enkele kleinkinderen. Ze verwennen ons met taart, soep en warm eten. Zo hebben we heerlijk wat te eten thuis. De volgende dag vieren we de verjaardag van onze oudste zoon. Zo leuk om iedereen weer te zien en de verhalen te horen. Ook hier worden we verwend.

Die woensdag gaan we in Makkum ons nieuwe zeil ophalen. Eerst is het even schrikken want het ziet er zo groot uit, maar dit went al snel.

Vervolgens gaan we Makkum even in. Het weer is een beetje miezerig, maar er is zoveel moois te zien. Een erg leuk stadje!

Allerlei activiteiten wisselen zich af. We gaan naar onze mondhygiëniste Marion in Haarlem. Aansluitend kijken we rond in de stad. Met Patricia en Collin eten we eerst een heerlijke door Marco gemaakte erwtensoep, om daarna samen naar het theater in Hoorn te gaan. Bij ons thuis drinken we nog even wat. Allemaal erg gezellig!

Zondag de 26ste vragen Paulien en Matthijs of we zin hebben om naar de Schoorlse duinen te gaan. Dat willen we graag. Het is een mooie omgeving en we hebben veel plezier tijdens de wandeling. Na afloop drinken we warme chocolademelk en gaan de mannen de auto halen. Voor Roan is er wel even genoeg gewandeld. Dinsdag naar de oogarts, vrijdag eten bij Armanda en de maand januari is weer voorbij.