December in Cartagena

Woensdag 4 december leveren we onze huurauto af bij het vliegveld en gaan we met een busje terug. Dit is nu makkelijker omdat we met de auto heen kunnen rijden, dit in tegenstelling tot het ophalen van de huurauto. Gelukkig bracht Rob ons toen naar het vliegveld.

Het regent vandaag, maar we hopen dat het snel droog wordt. Wendy en Taliya komen naar ons toe, zodat we samen Sinterklaas kunnen vieren.

Janny gaat naar de kapper en de volgende dag besluiten ook Wendy en Taliya hun haar te laten knippen. Dat is altijd weer afwachten hoe dat uitpakt, maar we zijn tevreden. Over uitpakken gesproken……….eerst moet er ingepakt worden………., maar daarvoor eerst geknutseld aan surprises en gerijmd voor gedichten. Wat een voorpret!

Pepernoten en speculaas gevonden in Cartagena. Het feest kan beginnen en we zingen uit volle borst Sinterklaasliedjes. Oma moet naar het toilet en dan wordt opa gebeld door de Hoofdpiet. Deze vertelt hem, dat de pakjes in de bakskist zijn. We halen ze gauw tevoorschijn. Al gauw blijkt, dat Malle Pietje ook bezig is geweest. Er zitten aardig wat fopcadeautjes bij. Dolle pret!!!

We lopen regelmatig door de Calle Mayor voor een boodschap, warme chocolademelk of als er activiteiten zijn. Onderweg kun je plaats nemen op een bankje of een foto nemen in de kerstbal.

Op Plaza San Francisco staat een grote tent waarin allerlei kerstopstellingen te bewonderen zijn. Dit is met veel creativiteit gemaakt. Zo gebruiken ze spruitjes om kolen uit te beelden. We wisten niet eens, dat ze hier spruitjes verkochten.

Op maandag 9 december vertrekken Wendy en Taliya. Na het afscheid nemen lopen we naar Susanne en Allan. Morgen vertrekken zij weer naar Engeland. Allan zet koffie en onder het genot van een lekker bakkie praten we elkaar bij. Daarna worden we door de overbuurvrouw op de kiek gezet. Opeens stelt Susanne voor om te gaan zwemmen bij Cala Cortina. We vinden het een goed idee en pakken onze zwemspullen. De mannen kijken toe hoe Susanne en Janny in het water gaan. Het is een heerlijk verfrissende duik.

Zaterdag 21 december gaan we eerst met Jean naar de mercado. Daarna gaan we met Sarah, Toni, Kevin en Jean lunchen bij Marisqueria La Marina. ‘s-Avonds lopen we de stad nog even in en worden verrast door La Tuna cuarentuna de Cartagena. Tuna is een folklore die stamt uit de vroege middeleeuwen. Studenten zongen liedjes, speelden op hun gitaren om armensoep te krijgen. Zondagavond gaan we naar een concert van Son del Malecón; Cubaanse muziek. Aan het einde mogen alle kinderen het podium op om mee te zingen.

Op eerste kerstdag neemt Janny een kerstduik, terwijl Marco helpt bij de voorbereiding van de kerstlunch. De lunch is goed verzorgd en we genieten ervan. Goed gezelschap en de zon doen de rest.

Op 30 december gaan we met z’n zessen eerst tapas eten. Daarna nemen we een kijkje bij Fiesta de las Pre Uvas. Het is er een drukte van belang, maar wel een gezellige sfeer. Op oudejaarsavond gaan we boothoppen. Op iedere boot wordt iets lekkers bereid. We beginnen op onze boot, vervolgens naar Immie en Pierre, daarna naar Katie en Mike en we eindigen bij Judy en Steven. Al met al is het een zeer geslaagde oudejaarsavond.

Vanaf Triakel wensen we iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toe!