November in Cartagena

We zitten alweer in november. Wat zijn de vorige maanden omgevlogen. We hebben ook zoveel leuke mensen om ons heen en er is heel veel te doen.

Op donderdag 7 november arriveren Wendy en Taliya in Cartagena en zoeken een plaats op de haven. We hebben elkaar een tijdje niet gezien en zodoende hebben we veel bij te kletsen. Ook facetimen we met onze kleindochter Manoah omdat ze vandaag 7 jaar wordt. Dan kunnen we zien hoe ze ons cadeautje uitpakt. De volgende dag gaan we met z’n allen naar de markt met oude ambachten. Terwijl we daar rond lopen, horen we dat Ruth en Huib ons komen opzoeken. Ze zijn op familiebezoek in de buurt van Denia. Marco had al wel tegen Huib gezegd:”Dan kom je ons toch opzoeken”. Dat ze dat dan ook doen, vinden we zo superleuk!

Sinds vorig jaar augustus hebben we problemen met de communicatie tussen de apparatuur van Raymarine. In Cagliari keek er al een expert naar en ook nu weer in Cartagena. Het probleem is nog niet opgelost. Zodoende buigen Rob en Marco zich er nog eens over. Uiteindelijk brengt de expert in Cartagena zijn vader mee en komen tot een oplossing. We krijgen alle support van Raymarine en van Len Vrolijk. We krijgen een nieuwe marifoon.

Op zaterdag is het altijd een drukte van jewelste in de haven met alle kinderen die zeilles krijgen. Het is altijd een gezellige drukte en leuk om naar te kijken. Wendy heeft een praatje met de marinero over zeilen; ze hebben allebei een ervaring met het omslaan van hun boot(je).

Elke avond wordt in Cartagena de vlag bij zonsondergang neergehaald en keurig opgevouwen. Vervolgens wensen de ambtenaren iedereen een goede nacht met de woorden:”Buenas Noches Cartagena”.

Dit is onze derde yogasessie. Op 4 november zijn we hiermee gestart. Dit alles dankzij Eva, die hiertoe het initiatief nam. Het is zo heerlijk om dit in het park te beoefenen. Lekker in de zon en met uitzicht op een ruïne van een fort boven op een berg; niet de muur van de foto hoor!

Op 20 november eten we met Rob tapas. Hij biedt aan, om ons morgen naar vliegveld Corvero te brengen. Dat scheelt ons uren wachten, want er gaat maar twee keer per dag een busje naartoe. We zijn er heel blij mee en gaan daar onze huurauto ophalen. We controleren de auto zorgvuldig en vinden het spannend om weer eens een auto te huren. In ons eerste ritje zoeken we onverwacht Wendy en Taliya op. Ze staan op de camperplaats bij Ikea in Murcia. Ze waren blij verrast. Op bovenstaande foto zie je de omgeving van Mar Menor en op onderstaande foto zijn we bij Mar Menor.

We rijden naar Cabo de Palo en naar La Manga. Zo krijgen we die maandag een aardige indruk van dit gebied.

Dinsdag de 26ste rijden we naar Mazarrón. Onze Ierse buren zijn daar laatst een lang weekeinde met hun boot naartoe geweest. Ze komen er elk jaar met veel plezier. Bovendien willen we kijken hoe de werf eruit ziet. We overwegen om daar volgend jaar uit het water te gaan.

Donderdag 28 november gaan we naar El Portus. Het is een verrassend leuk dorpje. Diverse mensen komen hier vandaag van de zon genieten. Ook wij genieten volop. We wandelen hier rond en klimmen omhoog. Vervolgens rijden we weer verder.

Zo komen we in La Azohia. We rijden eerst de hele weg langs het strand af en besluiten dan om te gaan lunchen bij restaurante Vista Bella. We eten Caldero al estilo del Mar Menor. Het smaakt heerlijk. Met een volle maag beginnen we aan de weg terug naar Cartagena.