Eerste maanden in Cartagena

Na het warme welkom door Lisa & Ross, zien we dat Suzanne & Rob ook aanwezig zijn op hun “Spirit”. We spreken met elkaar af om ‘s-avonds naar het gevecht tussen de Cartagineses en Romanos te gaan.

We maken kennis met Claudia & Andrea, die besluiten met ons mee te gaan. Het is weer een drukte van belang en we moeten even zoeken naar een goeie plek. Van hieruit kunnen we het redelijk goed zien.

Het is weer een heel spektakel, maar we genieten wel met z’n allen. Na afloop nodigen Claudia & Andrea ons op hun catamaran uit. Ze gaan de volgende dag naar huis en willen de restjes op maken. Nou, we laten het ons wel smaken en hebben veel lol met elkaar.

De dag erna, zaterdag 28 september, vragen Jos & Kees of we vanavond meegaan naar de parade: “Desfile General tropas y legionis 2019”. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.

We “huren” twee stoeltjes voor €8.00. Dat maakt het eten van een stuk pizza met wat drinken erbij wel wat makkelijker. Normaal gesproken eten we dat nooit, maar onder deze omstandigheden smaakt het best.

Op 4 oktober gaan we met Lisa & Ross mee naar de Ikea in Murcia. Ze hebben nieuwe matrassen nodig voor hun net gekochte boot. Op de bovenste foto is te zien, dat ze zijn geslaagd. Ze staan af te rekenen bij de kassa. Op de onderste foto wil onze dochter anderen doen geloven, dat ze een appartementje huurt in Spanje. Dat zou mogelijk zijn, maar ze trekt nog steeds rond met haar camper.

Op 12 oktober wordt Lisa 50 jaar. Ze vieren dit een dag later en houden dan gelijk een open boot van 18.00 tot 20.00 uur. Daar ontmoeten we Immie en Pierre van de “Prima Donna”. Met het hele gezelschap hebben we het erover, dat het leuk zou zijn als er op de zondag weer een bbq zou komen. Een week later is deze wens een feit.

Zondag 27 oktober organiseren Lisa & Ross een ceremonie voor de naamsverandering van hun boot. Dit is nodig om de wraak van de goden en de elementen af te weren. Alle schepen zijn bekend bij de God van de Zee genaamd Poseidon of Neptunus. Dit alles gaat gepaard met de nodige champagne om iedereen en alles tevreden te stellen. Lisa & Ross vragen ons om de Oostenwind ‘Euros”te zijn. Deze wind heeft vleugels en dus moet er geknutseld worden. Gelukkig hebben we enkele jaren geleden oude zeekaarten van ze gekregen. Hiervan maken we vleugels en doen er ook nog hoeden bij. Het is een geslaagde ceremonie om met veel plezier op terug te kijken.