Ruim zes weken Nederland

Het weer in Nederland is zo prachtig, dat we besluiten te gaan kamperen. We nemen een klein tentje, kleine stoeltjes, klein tafeltje en natuurlijk onze fietsen mee. Het luchtbed past net in het tentje.

We willen graag op een camping in Ootmarsum staan. We bekijken verschillende campings, maar vinden deze kleine boerencamping het leukst:”Minicamping Erve Geerdink”. Onze fietsen kunnen in de schuur en we hebben een koelkast ter beschikking. Met dit warme weer komt dat goed van pas.

We hebben een jarig familielid op 23 juli en zodoende fietsen we naar Nijverdal. We nemen de route langs Geesteren, Vriezenveen en Hoge Hexel. We praten elkaar weer bij en smullen van heerlijke zelfgebakken taart en lekkere hapjes. Op de terugweg gaan we door Wierden, Almelo (ook daar hebben ze kunst aan de muur), Mariaparochie en Tubbergen naar de camping terug.

De dag erna fietsen we naar Duitsland en lunchen we bij Nora en Jan in Uelsen; het is erg gezellig elkaar weer even te zien.

Vanwege de hitte in het oosten van het land, besluiten we 25 juli om terug naar huis te gaan. We hopen dat het in het westen ietsje koeler is.

Het blijkt inderdaad een paar graden koeler te zijn. De volgende dag pakken we de fiets naar Alkmaar om naar Victorie Sail te gaan. Er wordt van alles georganiseerd en er is een grote diversiteit aan schepen te zien.

Twee van onze kleindochters komen een paar nachtjes bij ons logeren. Aangezien het mooie weer nog steeds aanhoudt, gaan we een dagje met Jahnora en Manoah naar het Geestmerambacht. De meiden scheren met de tokkelbaan over het water en spelen in de speeltuin. We picknicken, zwemmen, zonnen en eten een ijsje. Onderweg naar huis valt Manoah in slaap, maar Jahnora blijft wakker.

Op 2 augustus viert Janny haar verjaardag. Het wordt een binnen- en buitenfeest. Zitten we net met z’n allen buiten, begint het te regenen. We vluchten met z’n allen de garage in. Zo gaan we een paar keer heen en weer. Het is een “veelbewogen” verjaardag.

Op 4 augustus logeren Lisa & Ross een nachtje bij ons. Ze hebben hun zeilboot verkocht en bezichtigen een te koop aangeboden zeiljacht in Nederland. Uiteindelijk gaat de zoektocht nog door, want dit jacht wordt het niet. Samen met Wendy en Taliya gaan we op 10 augustus naar het strand in Egmond aan Zee. We kunnen tegen de wind aan leunen. Thuis moeten we eerst allemaal onder de douche vanwege het zand wat tot in onze oren zit.

Op 21 augustus gaan we even langs bij de Hesta’s in Alkmaar. We eten mee, spelen met de jongens en gaan “bliklopen”; kijken of we dat nog kunnen. Het lukt nog prima. Janny’s broer en schoonzus zijn vrijdag 23 augustus 50 jaar getrouwd, maar ze vieren dit een dag eerder. Daar moeten we zeker bij aanwezig zijn en gelukkig maar, want het is een fantastisch feest. Dinsdag 27 augustus vliegen we met de KLM van Amsterdam naar Cagliari.