Van Gardameer naar huis

Vrijdag 12 juli breken we de tent af en pakken alles in. Daarna nemen we afscheid van alle buren en wensen ze nog een fijne voortzetting van hun vakantie. Vervolgens rijden we de auto naar Patricia en Collin om bij hun nog even koffie te drinken. En dan is het zover…..

Vrij snel begint het te regenen en op de Brennerpas giet het. In Tirol Oostenrijk hangt nog veel bewolking, maar het is er in ieder geval droog.

We besluiten in Heidenheim an der Brenz te overnachten. Dat lukt ons bij hotel “Alt Heidenheim” heel dicht bij het centrum. We verkennen alvast een deel van het stadje en moeten natuurlijk wat eten. We vinden een plek waar het ontzettend druk is, maar heel gezellig. Met volle maag lopen we terug naar het hotel en bekijken de meegenomen folders. Na een goeie nachtrust vragen we of we de auto nog even mogen laten staan voor de verdere verkenning van het stadje. We wandelen naar Schloss Hellenstein waar een jong stelletje net hun trouwfoto’s aan het maken zijn. We bezoeken enkele marktjes en slenteren door leuke straatjes. Na een kop koffie met gebak wordt het tijd om Heidenheim te verlaten.

Na enkele uren rijden stoppen we bij Herborn. Alweer zo’n leuk stadje dat ook een “Schloss” heeft. Het is zaterdag laat in de middag, dus de winkels zijn gesloten. Er is echter genoeg te zien. Voordat we verder rijden eten we kip van het spit met patat erbij. Zo gaan we de laatste 400 km in. Bij de grens nemen we nog een kop koffie en zijn rond 12.00 uur ‘s-nachts thuis.

Lago di Garda

Op vrijdag 28 juni komen we rond het middaguur aan op Camping Cappuccini in Peschiera del Garda. Er zijn nog vele plekken vrij, echter niet direct aan het water; deze zijn al gereserveerd. Voor nu hebben we wel uitzicht op het meer, maar als de gereserveerde plekken bezet zijn is dat voorbij. Het is een leuke kleine camping en is naast de camping waar Patricia en Collin werken. We willen hun verrassen met ons bezoek. De smoes waarmee Marco dat probeert te doen mislukt echter omdat hij zich verspreekt.

Dat mag de pret niet drukken. We gaan eerst kijken hoe ze al enige tijd wonen en werken op Bella Italia. Ze hebben een mooie mobile met overdekt terras. Ze hebben zelfs de beschikking over een wasmachine; wat een luxe. Dat is ze zeker gegund. Ook wij zitten overdekt, maar dan met een zonneluifel. Na twee dagen zijn we nog niet bijgepraat. We kletsen wat af, waarbij het wel nodig is de kelen te smeren met een drankje vergezeld door een hapje. Reuzegezellig!

Op dinsdag 2 juli besluiten we te verkassen naar camping Bella Italia omdat we hier te weinig schaduw hebben en geen uitzicht op het meer. Op Bella krijgen we dat wel en zeg nou zelf…….de bovenste foto……..dat is toch wat je wilt? De volgende dag krijgen we nieuwe buren. Het is net als in een haven, je helpt elkaar een handje.

Na de gedane arbeid gaan we met Patricia en Collin op pad naar Borghetto. Onderweg rijden we langs Grezzano en doen inkopen op de markt in Villafranca.

Rond half twee in de middag arriveren we in Borghetto; een middeleeuws dorpje aan de Mincio. Het is terecht uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Italië.

Op 5 juli fietsen we naar Sirmione. We zijn daar al zo vaak geweest, maar het blijft leuk om het even weer te zien. Bovendien is het een heerlijke fietstocht.

Het kan behoorlijk spoken aan het Gardameer. Uit voorzorg zetten we onze auto voor de tent, zodat deze wat wind tegenhoudt. We zien dat er een boot is los geslagen. Marco duikt samen met een andere man het water in om polshoogte te nemen. Ze nemen enkele gegevens van de boot op en geven deze door aan de bewaking. Zij zullen dit verder afhandelen zodat wij er geen zorg meer over hebben.

We pakken regelmatig de fiets en belanden zo op 10 juli in Desenzano. De lucht is nu ook weer dreigend, maar we houden het droog.

Er werden de nodige herinneringen opgehaald. Vroeger waren er bij dit haventje allemaal schommelbanken. Nu is deze op de foto één van de laatsten. We komen even tot rust op de grote stoel, voordat we terugfietsen naar de camping.

Woensdag 10 juli hebben Patricia en Collin een vrije dag. We besluiten met elkaar om zoveel mogelijk langs het meer naar Arco te rijden. Het is erg druk op de weg en we lopen vast, zodat we een andere route moeten nemen. Dit is niet erg want er is genoeg moois te zien. We parkeren bij het zwembad in Arco en wandelen het stadje in. We zien enkele klimmers op de ‘Via Ferrata del Colodri’ en zouden er zelf ook zomaar zin in hebben. Onze klimgordels liggen echter op de boot. Dan maar eerst naar het klimmerscafé voor een cappuccione (grote cappuccino). Vervolgens is het tijd voor een Spritz. We krijgen er chips bij, maar zijn niet de enigen die er van eten. De musjes vliegen er brutaal mee weg. We kunnen Arco niet verlaten zonder er een ijsje te hebben gegeten en rijden via de tunnelweg terug naar Peschiera. Dit is opnieuw een dag om nooit te vergeten. Morgen pakken we zoveel mogelijk in de auto want vrijdag gaan we naar huis.