Barcelona

We vinden een geweldig hotel dat helemaal naar onze zin is. Het is bijzonder stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. In de lounge staat een interessante boekenkast met daarin veel creatieve boeken.    De gangen zijn allemaal door verschillende artiesten ingericht. Op onze verdieping hangen vele briefjes, door de artiest Lorenzo Petrantoni gecreëerd. Het maakt ons nieuwsgierig naar de overige zeven gangen. Ze zijn allemaal erg mooi en ook te bewonderen op hun website.

Hotel Vincci Bit

Onze auto staat in de garage van het hotel en wij wandelen naar het centrum.

Er is genoeg te zien……

Bonte verzameling

……of te eten….

Of je worst lust…

Aan de Sagrada Familia wordt nog steeds druk gewerkt om hem te voltooien. Een bedelaarster doet haar best om wat geld te verdienen.

Sagrada Familia

Na een koffiepauze in het zonnetje gaan we op zoek naar de bushalte. We komen langs één van de mooiste ziekenhuizen ter wereld; een belangrijk art-nouveau complex. Ook bekijken we even de volkstuin midden in de stad.

Hospital de Sant Pau en volkstuin in de wijk L’Eixample.

We pakken de bus naar het Park Güell.

Park Güell

Er wordt flink gewerkt in het park, waardoor er veel niet te bezien is. Er blijft echter nog voldoende te genieten over.

Het wordt al donker en we wandelen langs het strand terug naar ons hotel. Vandaag 30.737 stappen gezet. Moe en voldaan duiken we in bed. Morgen rijden we door naar Cartagena.

 

Met de auto naar Cartagena

Na de feestdagen en het vieren van Jahnora haar verjaardag, vertrekken we 5 januari om 12.38 uur met de auto naar Cartagena. We willen onderweg graag iets van de omgeving zien. Tevens kunnen we op deze manier spullen uitwisselen tussen boot en huis. De eerste nacht slapen we in Yutz bij Thionville in Frankrijk. De volgende ochtend halen we lekkere broodjes,  fruit en yoghurt bij de Lidl en gaan op pad over de binnenwegen.

Wateroverlast in Frankrijk

Dit verloopt niet altijd vlekkeloos; sommige wegen staan onder water en zijn afgesloten. Het brengt ons echter wel op leuke plekjes.

Pont Marc Seguin en verlichte eenden aan de promenade langs de Rhône

We toeren zo’n 570 km verder en overnachten in Hotel Le Castel in Tain L’Hermitage. We wandelen ‘s-avonds op de Pont Marc Seguin over de Rhône naar Tournon en vervolgens nog even over de promenade.

Zondag 7 januari 2018

De volgende dag rijden we door de Ardèche verder naar het zuiden. We stoppen regelmatig om rond te wandelen en voor de koffiepauzes. Wanneer we de grens naar Spanje naderen krijgen we ontzettend harde regenbuien. Het zicht is erg slecht, maar stoppen kan niet zomaar. Uiteindelijk komen we aan in Calella, waar we elkaar in 1975 hebben ontmoet. We checken in bij Hotel Bernat II en verkennen de badplaats. We herkennen er niks meer van.

Familie Duque 8 januari 2018

De volgende dag bezoeken we Antonio in Canet de Mar. Hij geniet van een weekje vakantie en laat ons, samen met zijn nichtje,  zijn huis en tuin zien. Zijn ouders onthalen ons gastvrij in hun huis en we maken kennis met zijn broer. Het weerzien met Antonio en kennismaking met zijn familie was erg leuk. Vervolgens gaan we op zoek naar een hotel in Barcelona waar we een paar dagen willen verblijven.