Naar Madrid

Op maandag 23 oktober vertrekken we met onze buren Sue & Ed voor vier dagen naar Madrid. Na een treinreis van ongeveer viereneenhalf uur, lopen we vanaf het station Atocha naar onze verblijfplaats Hostal Gonzalo. Na inschrijving begint onze verkenning van Madrid.

Op plaza Puerta del Sol staat El Oso y El Madroño (de beer en de meiboom); dit symbool vind je overal terug in de stad. We kijken verlekkerd naar de hammen, maar eten churros bij Chocolatería San Ginés (sinds 1894); dat is machtig. Daarna wandelen we verder; een beetje beweging is wel nodig.

We wandelen, lezen kaart, verzorgen ons natje en droogje regelmatig en staan soms in de rij.

We genieten van de Koninklijke Botanische tuin en het Parque del Buen Retiro. In het park ligt ook het Palacios Cristal.

De politie te paard heeft problemen met het uitladen van deze edele dieren; de laadklep kan niet naar beneden vanwege de lantaarnpaal. Tja, dan toch maar even een stukje naar voren rijden. Van de fiets aan de paal is ook niet veel meer over en een auto parkeren kan eveneens lastig zijn. Vervolgens nog een idee voor het schilderen van je garagedeur.

De straatnaamborden zien er mooi uit; ze zijn niet alleen aan de muur maar ook op de straat.

De dag van onze terugreis benutten we ook nog helemaal. We bezoeken het Palacios Real (koninklijk paleis), lunchen het menu del dia, bekijken de wijk La Latina, drinken daar vervolgens nog wat en kopen eten en drinken voor de terugreis. De trein heeft een flinke vertraging en zodoende komen we pas om 01.30 uur aan in Cartagena.

 

 

 

Van Valencia naar Cartagena

We vertrekken op 11 september 2017 met een warme jas aan van Amsterdam Schiphol naar Valencia Airport. Daar aangekomen valt er een warme deken over ons heen; wat een verschil in temperatuur. We nemen de metro naar de haven. Bij de boot aangekomen kunnen we er niet op; onze loopplank blijkt onvindbaar?! Gelukkig mogen we er even eentje lenen. Op de boot treffen we ‘de vergeten perzik’ en verbazen ons erover hoe deze er naar twee maanden nog uitziet. Pfffttt dat kan niet gezond zijn. We genieten nog even van Valencia, maar maken ook plannen om weg te gaan. Echter moeten er eerst flink wat kokkels worden verwijderd.

Zaterdag 23 september varen we naar Altea. Het is de eerste keer, dat we met z’n tweeën in het donker gaan aanleggen; wel krijgen we hulp van een marinero. We vallen hier met onze neus in de boter. De Fiestas de Moros y Cristianos zijn begonnen. Dit verhaalt over de strijd van de Christenen tegen de Moren.

Intocht van de Moren op 25 september 2017 in Altea

Op woensdag 27 september varen we naar Marina Miramar in Santa Pola. We zijn hier voor de tweede keer , maar er valt nog genoeg nieuws in deze omgeving te ontdekken.

Vrijdag bezoeken we opnieuw Alicante met de bus.

Zondag 1 november varen we naar Puerto Yacht Cartagena en blijven hier voor de winter. We genieten van alle mensen om ons heen en van de omgeving. Vanaf Triskel is dit ons uitzicht; tenminste wanneer er geen cruiseschip is. We bezoeken samen met onze buren Sue & Ed het Casino de Cartagena. Ook schrijven we ons in voor Spaanse les bij het centrum voor volwassenonderwijs; we staan daar op de wachtlijst omdat de lessen vol zitten.

We houden het hier wel een poosje vol met tapasavonden, happy hours en bbq’s.