Terug in de Algarve

Op 12 februari 2017 vliegen we met Transavia terug van Amsterdam naar Faro. Er blijken echter twee passagiers in ons vliegtuig te zitten die verwachten naar Sevilla te gaan. Het is onduidelijk hoe ze in ons vliegtuig terecht zijn gekomen, maar Transavia zoekt dit uit. Deze passagiers en hun koffers moeten er weer uit. Een uur later dan gepland stijgen we op en zien dan deze witte wereld.

Luchtfoto
Nederlands sneeuwlandschap

Voor de chauffeur van de Faro shuttlebus wordt het ook een verlate rit. We duiken bij aankomst het bed in en worden de volgende morgen verrast met een bezoek van Janny’s zus Carolien en zwager Freek. Het lijkt alsof ze zelf op een boot wonen. Met het grootste gemak stappen ze op en af; zelfs met een alcoholische versnapering.

Carolien en Freek verblijven al een poosje in Hotel Tivoli en herhalen dit elk jaar. We hebben bijna een week samen. We drinken koffie, borrelen, kletsen en eten met elkaar. Op vrijdag 17 februari trakteren ze ons op een etentje bij restaurant O Barão ter gelegenheid van ons 40-jarig huwelijk.

O Barão Portimão; nu nog zonder gasten.

Maandag 20 februari worden ze om 06.15 uur uitgezwaaid; het zit er weer op voor ze.

Een dag later gaan we met Meg en Wolf naar Sines om te lunchen en te wandelen. We genieten van de omgeving en elkaars gezelschap.

Sines
Meg en Wolf (De Stamper)
kerk in Sines
Gefotografeerd door Meg voor de kerk in Sines

Lang verwacht en eindelijk gekomen. Op 1 maart arriveren Edith, Eric, Cytha en Pim. Dit weliswaar per vliegtuig en shuttlebus in plaats van met hun zeiljachten.

Praia da Rocha
van re naar li: Eric, Edith, Cytha, Pim, Janny (moest weer zo nodig op de voorgrond) en Marco (ontbreekt, is de fotograaf)

Het is een bijzonder weekje: eerst Cytha ziek, gevolgd door Pim en daarna haakt Janny aan. Cytha knapt niet echt op, maar blijft met alles meedoen; ze wil niks missen. Pim voelt zich door een vrachtwagen overreden en Janny duikt met koorts onder de wol. Ondanks ziek en zeer hebben we een hele gezellige week, waarin we volop genieten. Er worden plannen gemaakt, die weer worden bijgesteld. Kortom: we doen waar we zin in hebben.

Hotel Tivoli
Ontbijt in Tivoli

Gelukkig staan we ook nog eens met z’n zessen op de foto.

La Terrasse Praia da Rocha
La Terrasse